Fotoverhaaltje

Dinsdag 3 december 2019

Omdat het een drukke week is -veel op pad een aantal (feestelijke) afspraken en allerlei klusjes te doen- hier even een fotoverhaal. 

Foto bovenaan: ons eerste herinneringenboekje! Gisteren was de presentatie, dus nu mag ik het boekje eindelijk op m’n blog zetten. Het was een fijne middag gisteren! Zoveel liefdevolle dingen gehoord over ons project en het boekje! ❤︎
En Sinterklaas (of was het een hulpsint in opleiding, ha!) kwam zelf even langs om de boekjes uit te delen aan de bewoners die meegewerkt hebben, en aan het management. Hieronder wordt het eerste boekje uitgereikt.

Eventmanager Rob (rechts) hield een toespraakje, en vertelde dat hij in de 35 jaar dat hij in de zorginstelling werkte, nog nooit zo’n bijzonder project de instelling heeft binnengehaald als ons boekje-bedenksel. De aanwezige managers onderstreepten dat ook. En de deelnemende bewoners waren trots joh! Een van hen zei: ‘Het is ook een heel fijne afleiding om er zo mee bezig te zijn’. We zijn zo happy dat wij er afgelopen zomer voor hebben gekozen om onze energie, ons boekjeswerk en de liefde waarmee we ze maken, aan deze organisatie te geven!

Wat was het bijzonder gisteren, en wat is de spirit bij iedereen super, om hier vol passie mee door te gaan! In  januari starten we met de voorbereidingen voor boekje 2.

▼ Vandaag was ik met vriendin Martine naar Ikea, dat was handig en gezellig as usual. Onderweg naar huis lagen de Veluwezoomheuvels (tussen Arnhem -meest west- en Dieren -meest oost) er prachtig bij zo in de herfst-winterzon. Dus ik maakte een foto vanuit de rijdende auto. Het is altijd zo fijn om die heuvels te zien, met als signaal: ‘thuis’!

▼ Morgen hebben we een verjaardag en ik vulde een cadeaudoosje (in de vorm van een huisje, zoals ik die ook in mijn eetkeet-winkeltje verkoop), met wat spulletjes. Mini speculaaspopjes (maar dan wel een gezonder recept omdat de ontvanger op de suikerinname moet letten, ik gebruikte dit recept), een zelfgemaakt sterkaarsje van restjes kaarsvet en thee’tjes. Hopelijk kan ik de jarige jet er blij mee maken.

Ikzelf werd vandaag in elk geval heel erg happy van het briefje dat in het adventskalenderzakje zat, Dejan had zoiets bijzonders bedacht! (foto rechtsboven). En wat hij bedacht had, gaan we nu dan ook doen. Warme wijn en een snuf nostalgie, heerlijk!