Fijne sinterklaasavond!

Is het alweer 5 december… 

Hier zijn we nog druk met gedichtjes en cadeautjes voor vanavond, tussen allerlei andere drukte door. Over die andere drukte: ik ben mooie dingetjes aan het maken voor in mijn kerstwinkeltje (vorige week kaarsjes van hergebruikt kaarsvet, nu kopjes met vogelvoer erin aan het maken en we zijn ook kerstkaarten aan ‘t maken voor de verkoop) en intussen beginnen onze creatieve plannetjes voor het nieuwe jaar ook al vorm te krijgen.

Er ligt een boekje-idee klaar dat, als het gaat lukken, wel heel erg tof wordt. In januari gaan we in overleg met de evt.  samenwerkingspartner, Dejan en ik hebben vandaag alle ideeën voor dat concept op een rij gezet. We zijn helemaal geïnspireerd om hiermee aan de slag te gaan! Wat ‘t wordt, kan ik pas melden als het echt ‘naar buiten mag’. Maar in elk geval is het fijn om er al mee bezig te zijn en in een creatieve flow te blijven. Ook met ons online mini magazine (zonder winstoogmerk) voor de kersttijd zijn we druk. En dan moest ik nog even naar de tandarts vandaag (weer geen gaatjes, joehoe!) en zo is ook deze dag alweer bijna om.

Ik heb zin in vanavond. We maken er elk jaar een guitig feestje van. En wat hebben we ook nu weer giga lopen grinniken van de creativiteit en humor bij het Sinterklaasjournaal (dat wij al jaren en jaren trouw kijken) en dat geldt ook voor het nieuwe Speculasies. Wij keken vaak naar het Sinterklaasjournaal met de pleegkids toen wij nog parttime pleegzorg boden. Maar ik kan wel zeggen: zonder kids kijken, is net zo leuk!

Anyway, ik moet nog 2 gedichtjes schrijven en de gluhwein afmaken dus ik brei er alweer een eindje aan. Hieronder wat foto’s van afgelopen dagen (de eerste adventszondagavond was wit…).

Voor iedereen die ook vanavond sinterklaasavond / pakjesavond viert: heel veel plezier!

Fijne avond. 
Kiki

 

 

 

 

Foto’s
Helemaal bovenaan dit blogbericht: onze sinterklaasjes. Die van playmobil verhuisde afgelopen weken elke ochtend naar een ander plekje. Ik verstopte hem zo, dat Dejan hem gegarandeerd tegen zou komen tijdens zijn ochtend bezigheden, zoals ontbijten, koffiedrinken, enz. Soms zat er een briefje bij of een kleine verrassing. Nu mag sinterklaasje weer met lange vakantie.
Links: ik bakte taai taai voor mijn lief. En snoepte er zelf ook een beetje van mee. Erg lekker, maar hij werd na een dag keihard, dus ik ga toch nog eens een ander recept proberen.
Rechts: we hebben van een traphekje dat over was (wij hebben die hekjes vanwege onze Freek) een rekje gemaakt voor foto’s en kaarten aan de muur (het hangt normaal platter tegen de muur maar door de dennentakken komt het iets naar voren nu). Kunnen we straks mooi de kerst- en nieuwjaarskaarten aan klemmen.
Linksonder: de eerste kaars op de adventskrans mocht aan, zondagavond. Intussen sneeuwde het buiten…
Rechtsonder: buiten is het guur, binnen knus. De fluffy jongetjes van ons doen knusse dutjes op de bank enzo.


Zondagavond was het dus eerste adventszondag (die wij op niet-religieuze wijze toch trouw vieren) en terwijl wij de eerste kaars brandde tijdens een feestelijk maaltje met mooie muziek (nadat we ‘s middags al gezellig bezoek hadden gehad), begon het te sneeuwen. Een wit dekentje maakte van deze avond iets heel bijzonders. Gisterochtend lag er nog wat sneeuw en hadden we dus nog een poedersuiker-uitzicht vanuit huis.