Fijn feestje

Dat was een uber gezellig verjaardagsfeestje!

Vol met kleine verrassinkjes, een herfstwandeling door het mooie Goffertpark (in de herfst veel mooier dan in de zomer vind ik) en een fantastisch etentje gisteravond. Ik zag een jarige jop die zich ook echt jarig voelde en daarbij ook nog allerlei lieve berichtjes kreeg. Het was gewoon een heel liefdevolle dag.

In eerste instantie wilde we bestellen via Brengmenu, maar daar was alweer van alles aan gewijzigd en voor ons werd het allemaal wat vaag. Het restaurant waar we graag van hadden besteld, was al niet meer onderdeel van Brengmenu, helaas. Maar we zagen wel een ander restaurant –Puur, Berg en Dal- dat er nieuw bij gekomen was en waar we al eens eerder hadden willen eten, maar op dat moment woonden we nog niet hier en lag het niet op de route van ons dagje Nijmegen e.o.

We bestelden via dat restaurant zelf het 4 gangen verrassingsmenu, vis en vega. Het etentje bestond uit een voorgerecht, twee gangen hoofdgerecht en een dessert. Alles even heerlijk! Het was wel wat meer werk dan je gewend bent bent bij bezorgfood, maar het was dan ook echt waanzinnig lekker eten (niet voor niks een Bib Gourmandje gekregen die tent) en het was leuk werk. De vis mooi op het huidje bakken, dingetjes in de oven, sausjes opwarmen en de borden opmaken; even weer restaurantje thuis spelen. Ik mis dat en kijk uit naar het moment dat het weer klopt om mijn kookproject op te pakken.

We hadden behoorlijke trek (niet veel geluncht en een wat later tijdstip gekozen voor het eten) dus we waren wel een beetje teveel van snel, snel snel met het opmaken van de borden, dat had netter gekund, ha! Alhoewel elk bord nog steeds een feestje was om naar te kijken. En ja, het was gewoon super good food! Aanradertje weer. Er zat ook nog een lief klein cadeautje bij (dingetjes om de tafel te versieren) omdat Dejan bij het (telefonisch) bestellen had verteld dat hij jarig was.

Verder kreeg husbandlief een bureaustoel cadeau (een hele lekkere, van Ahrend) voor in de werkkamer en een cadeaubon van The Barberstation Nijmegen, om daar zijn baardje te laten trimmen en contouren. Maar daar moet hij nog even geduld mee hebben tot het weer veilig kan. Tot die tijd kan hij zijn baardje en snor wel lekker insmeren met een citroen-achtig goedje van The Barberstation (dat ook een cadeautje was). Want weet je, mijn husband heeft er enorme lol in om een baardje te hebben. Eerst moest ik er niks van hebben maar het staat hem toch wel erg leuk en hij heeft giga schik in het bezig zijn met zijn baardje. Hij is dan ook heel happy met het vooruitzicht van een baardjesbezoek aan The Barberstation.

Van onze Freek Frummel kreeg Dejan een mooi cadeautje ook: een zelfportret, ha! Geïnspireerd op een foto van Freek werd er door Artimal.nl een ‘geschilderd statieportret’ gemaakt van ons meneertje. Erg leuk geworden. Freek zoals ie meestal NIET is: beschaafd en imposant. Freek Frummel is meestal onhandig, fladderig, guitig, heerlijk primitief en wordt niet voor niks (net als zijn lieve voorganger Dirk) vaak aangezien voor een puppy. Dan denken mensen dat hij een labradoodle pup is. Of een bouvrier pup. Cute he?
Maar Freek heeft wel een heel mooi meneertjes-baardje. En hij kan ook heel serieus overkomen, vooral als je hem van onderaf fotografeert. Zo’n foto is dan ook gebruikt voor het cadeautje. En dit portret (op canvas) van Artimal, waarvoor ik koos voor het aristocratische kostuum, benadrukt juist ook de stoere kant van Freek. Wie weet, inspireert het hem in het opgroeien tot een volwassen sophisticated hond, ha!

Voor nu lijkt Freek het wel best te vinden allemaal en genieten wij nog na van een heerlijke Dejan-verjaardag met een mooi glinsterrandje.

Ciao, tot gauw. 
Kiki


#Jarigejop

#Feestjevieren
#Nagenieten
#FreekFrummel
#UitEtenThuis
#Coronatijd

 

Foto’s: bij de tas met eten van Puur zat ook een kleine verjaardagsattentie. Daaronder een collage van het eten van Puur, gisteravond bij ons op tafel.