Feestkeet-debuut

Woensdag 19 juni 2019

Zo, dat was met recht een feestelijk avondje in de keet.
En dat kwam niet alleen door de slingers, de bloemetjes, de gedekte tafel en de leuke muziek enzo, maar ook doordat er een gezellig groepje dametjes zat te genieten van het feestje van en voor Yo.
Eerst lekker in het zomeravondbriesje buiten op het ‘terras’ van de keet. Met bubbels en een snackje. Daarna heb ik ze uitgenodigd om de keet binnen te stappen voor het feestmaaltje. En dan is het zo super leuk om de reacties te horen als ze het huisje ingaan! Binnen stond de grote ventilator aan, dat was wel nodig ook. De slingers hingen erdoor te wapperen en te knisperen.

Timing

Ik zat er zelf niet bij maar ging zo nu en dan even kijken of alles goed ging, of er nog wensen waren, en of ze toe  waren aan de volgende gang. Vooraf vroeg ik me af hoe dat zou gaan: voel ik vanzelf aan wanneer ik even die kant  op moet zonder dat het  geforceerd is? Wacht ik niet te lang? Of te kort? Normaal met de eetavondjes van mijn kookproject, heb ik dat soort vragen niet omdat ik naast bedienen, zelf ook aan tafel zit. Dat doe ik met de Feestkeet niet. Gisteravond bleek dat het prima lukt om een goeie flow te hebben rond mijn rol en dat het vanzelf  gaat, aanvoelen wanneer het tijd is om die kant op te gaan. En elke keer als ik met iets te happen richting keet ging, deed ik dat met zoveel plezier!

Feestfood

1. ze waren er dol op: zomerwater. Met citroen, komkommer (+komkommerschillen) en kiwi | 2. de marmercake | 3 + 4. Soep waar veel, heel veel tomaten in gingen! | 5. Plukbrood: brood met inkepingen die ik vulde met mozzarella, pesto, Parmezaanse kaas | 6. De tulband versierd en wel. De strikjes met  belletjes symboliseerden het ‘thema’ van het feestje | 7. Toet: kaneel-honingespresso met ijs en slagroom | 8. Salade: kort  roergebakken courgette met geroosterde amandelen, citroendressing en Parmezaanse kaas.

Blije mensen

De ‘feestketers’ waren super enthousiast. Ze hebben duidelijk een heel fijne avond gehad, en ik werd verlegen van alle feedback. Maar vooral heel gelukkig. Want dit is wat ik wil: doen waar ik goed in ben, me in thuisvoel en dat anderen blij worden. Wat ik terugkreeg, is dat in alles te merken was met hoeveel liefde ik dit doe. Maar vooral heeft Yo een feestelijke avond gehad, samen met haar gasten. Er staat een hele leuke ‘review’ op de Instagram van Yo, dat gaat mij hopelijk ook een beetje helpen om vaker feestvierders te mogen ontvangen.
Een feestelijke keet, happy hap, wat dingetjes eromheen die het glans geven en vooral mensen die genoten van een avond met een glinsterrandje; missie geslaagd, meisje Boslust blij!

Effe pauze

Ik wacht nu in principe met nieuwe feestjes draaien in de keet tot na de zomer. Eerst moet ik mijn lastige lijf iets meer op orde zien te krijgen. Het rommelt en rotzooit op meerdere vlakken en ik loop nu voor 3 ‘onderwerpen’ in 2 ziekenhuizen. Mijn reuma die weer feller wordt, de buikproblemen die de laatste tijd erbij kwamen en nu door een MDL arts worden opgepakt, en de revalidatie van de neuro-operatie. Het is veel en het heeft prioriteit.

Bovendien: als ik volgende week het laatste avondje in de eetkeet heb gedraaid met mijn kookproject, hou ik een zomerstop samen met meneer Boslust. Lekker vakantie vieren, op pad met de Vespa, genieten van Freek, van elkaar, het bos, onze fijne stek, boekje afmaken. Feestkeet promoten en natuurlijk inspiratie opdoen voor een nieuw seizoen! Weer  een seizoen lang mogen doen waar ik goed in ben en blijk te zijn.

Pleegzorg

Wij deden met het bieden van pleegzorg ook altijd waar we goed in zijn en we deden dat ook met liefde. Als het aan ons had gelegen, waren De Broertjes ook nog gewoon hier voor weekendzorg. Maar met pleegzorg is het moeilijke dat de dingen vaak dan ineens weer heel anders gaan dan je verwacht had. En dan moet je daar mee dealen. We zijn wel eens door de instelling gepeild ‘is full time pleegzorg niks voor jullie?’ maar dat is teveel voor mijn lastige lijf. En wij willen vrijheid houden voor onze projectjes. Maar het is wel heel jammer dat het zo is gelopen, wij hadden de intentie om voor super lange tijd met deze mannetjes mee te lopen.

Dankbaar

Omdat we moe zijn van het schakelen tussen de liefde, energie en zorg waarmee je een pleegzorgmatch ingaat en de snelheid waarmee je ineens de knop weer om moet zetten (door allerlei factoren buiten jou om), hebben we besloten om niet meer beschikbaar te zijn voor een andere match.Het is genoeg zo, ook vanwege mijn kwetsbare gezondheid.
En ik ben nu extra dankbaar dat mijn kookproject al bijna 10 jaar juist zo stabiel blijft. Dat het lekker loopt en dat ook nieuwe plannetjes zoals de Feestkeet fijn uitpakken.
Ondanks alle onrust en actie rond Lastig Lijf: ik ben op mijn plekje.

Wil jij vanaf het najaar ook een mooi, persoonlijk en gloedvol feestje geven in de knusse keet?
Kijk hier op de site bij contact. Of mail naar: feestkeet@kiki-dejan.nl

Ciao, tot gauw.