Feestboekje (4)

Missie bereikt, Feestboekje is in de verkoop gegaan. 

Het ligt (ze liggen) sinds een paar dagen bij Ieder z’n Vak in Nijmegen. In de leukste en meest bezochte winkelstraat van de stad! Eigenlijk moeten we zeggen: “Feestboekje stáát bij Ieder z’n Vak”. Want we hebben de boekjes in een staande display gedaan, zodat we de hoogte gebruiken op de bomvolle boekentafel van de winkel. Was een tip van de eigenaar, zodat de boekjes wat meer opvallen. En het is fijn om dit zo te doen, omdat de boekentafel dus zo vol ligt. Nu vallen de boekjes niet alleen meer op, maar gebruiken wij ook niet heel veel tafelruimte en wat meer ‘lucht’.

In de display zitten niet alle boekjes, er ligt een voorraadje in een mand onder de boekentafel. De display wordt aangevuld met dat voorraadje. En wijzelf gaan ook zo nu en dan even een kijkje nemen.

Stelletje sentimentele kwastjes als wij zijn, liepen we (toen we de display met alle boekjes op z’n plek hadden staan) toch met een gevoel de winkel uit van: ‘ach gossie nou moeten we ze loslaten, al deze lieverdjes’.
Daar staan ze dan, wachtend op nieuwe eigenaren. Allemaal, stuk voor stuk zijn ze eerst nog door onze handen gegaan voor de ronde hoekjes en daarna om de prijskaartjes eraan te bevestigen. Heel stiekem zou ik ze het liefst allemaal bij ons houden en ze koesteren, haha! Stel je voor, dat je alles bewaart en bij je houdt… Dan zouden wij zelf niet meer languit in bed kunnen liggen denk ik, als we alles om ons heen zouden houden dat we maken, kopen, krijgen.
Neehoor, de boekjes moeten op reis, veel leuker.

Toen we de winkel uitliepen, dacht een van ons wel iets dat de ander op datzelfde moment hardop zei: “Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of ze goed verkopen of niet hier in de winkel”. Er is zóveel leuks en moois te krijgen in de winkel! Zo ontzettend veel, dat wij ons ook wel een klein beetje afvragen of het zelfs niet teveel is. Of onze boekjes (en andere mooie spulletjes) niet ook wat verzuipen in die zee van heerlijke cadeautjes overal.

Maar dat geeft niet. Dit is een leuk experiment voor ons. We verdienen er niet aan, het is liefdewerk. We hebben dit boekje ook weer met zoveel lol gemaakt! Boekjes maken is voor ons de ultieme manier om onze krachten, vakgebieden, passies en creatieve bagage op een heel speciale manier samen te voegen. En onze mooie liefde krijgt zo steeds weer een dierbare extra dimensie, door het maken van mooie dingen samen. We voelen ons giga geluksvogels dat wij dit met zoveel rust, vrijheid en inspiratie kunnen doen. En dat het dan ook nog -bij elk boekje opnieuw – een feest is om te doen samen. Natuurlijk is het heel leuk als mensen in de winkel dat boekje leuk vinden en meenemen, maar het is van veel minder groot belang dan het hele proces dat wij als makers zelf met zoveel fun doorlopen. En we zijn happy met het resultaat en trots op het feit dat dit ons vak is. Voor ons is het doel met dit alles al behaald. Nu hopen we dat anderen er blij mee gemaakt gaan worden. Als het niet via de winkel gebeurt, dan gaan we t.z.t. zelf winkeltje spelen. Maar eerst de komende weken maar eens kijken wat de bezoekers van Ieder z’n Vak met de Feestboekjes willen.

Thuis gaan we trouwens ook wel een beetje winkeltje spelen, want we hebben ook een voorradje hier gehouden. En er komen een aantal momenten dat we met meerdere mensen samenkomen en ons Feestboekje te koop aanbieden. Gezellig een klein winkeltje bouwen, daar hebben wij een paar jaar geleden een leuk rek voor gemaakt, zie dit blogbericht. Alles in het rek doen en hup, presenteren dat feestje van ‘n boekje!

Fijn oktoberweekend gewenst.
(Wij gaan kastanjes rapen in onze straat en: poffen & snoepen!) 


Dejan & Kiki

 

 

 

 

▼ Feestboekje.
In Nijmegen bedacht, in Nijmegen gefabriceerd, in Nijmegen gedrukt en nu in Nijmegen te koop bij
Ieder z’n Vak
Lange Hezelstraat 72-76
6511 CL Nijmegen