Feestboekje (2)

We doen op dit moment niet veel anders dan boekje werk, boodschappen, wandelen in onze achtertuin met Freek en koken. En dat is niet erg want een boekje maken -ook als het nummertje 24 is- dat is zo fijn! 

Oh ja, we hadden zondag een feest en van de week nog redactieoverleg met de ruilkring waar wij lid van zijn. Maar het is hier overwegend beestjes en boekje. De beestenkinders hebben altijd zorg nodig, dat is prioriteit. Wijzelf natuurlijk ook. Maar ons boekje hobbelt richting deadline en er moet dus nu echt in hoog tempo worden doorgewerkt.

We merken dat we het een beetje onderschat hebben, omdat wij de afgelopen jaren niet meer een dik ringbandboekje maakten, maar steeds dunne boekjes. En nu we weer een dikker boekje fabriceren, merken we weer hoeveel inhoud dat is.

Maar we zitten in een goeie flow en ‘t wordt weer een lekker boekje denken we. We hebben intussen een drukkerij gevonden in Nijmegen -Luxor- waar we meteen een prettig contact mee hadden. We kunnen er ook makkelijk een proefdruk laten maken, erg fijn. Voor de dunne boekjes werkten we steeds met een online drukkerij. Die is goedkoper. Maar voor dit Feestboekje dat in de winkel komt te liggen is een drukkerij waar je naartoe kan gaan en snel mee kan schakelen, fijner. Bovendien bestaat deze drukkerij al net zo lang als ik besta -heel oud dus, haha!- en het is wat meer vakwerk en wat minder massaproductie. Ook de keuze in papiersoorten is ruimer. Last but not least: we willen ons boekje het liefst gedrukt hebben in eigen stad. Hoeft ‘t ook niet te worden opgestuurd en kunnen we de boekjes straks gewoon op de fiets ophalen.

Voor nu: doorwerken. Beeldmateriaal verzamelen en maken. Ik ben ook bezig om tekeningetjes te maken. Of ze erin komen, daar voel ik me nog niet overtuigd over. Eentje wel, maar verder moet het even bezinken. Ik heb meer ervaring en vertrouwen nodig denk ik, om echt serieus iets te publiceren. Maar een of twee kleine frommeltjes die ik getekend heb in het boekje plaatsen, dat zou moeten lukken. Dat is al stap 1.

En ja, bij al dat doorwerken moet natuurlijk ook goed gegeten worden. We koken heel gezond. Eergisteren dit recept (klik hier). Simpel maar lekker en gezond. Gisteren kookten we met de römertopf. Zoete aardappel, ui, broccoli, aubergine, rode en groene paprika, knoflook. De römertopf geeft het een super lekkere, diepe smaak. Perfect om veel groente te eten, want ze krijgen allemaal die smaak en dat maakt ze anders dan anders. We hadden er alleen maar vega vleesvervanger bij, een beetje mierikswortel voor erbij en klaar ben je. Vandaag eten we bulgur met veel groente en vega gehakt (om vega gehakt lekker te maken, lees dit oudere blogbericht eens vanaf de kooktip. Het werkt heel goed.). De bulgur mixen we met het gehakt en met roergebakken courgette, paprika, boerenkool, tomaat en kruiden naar eigen smaak.

Af en toe een lekker snackie mag ook. Zoals op de foto bovenaan; brood + zelfgemaakte kruidenboter met rozemarijn van onze eigen daktuin. Ook van onze daktuin: dit prachtig kitscherige roze roosje hieronder. Het struikje kregen we van iemand en het bloeit voor de 3e keer op rij deze zomer, de lieverd… Tot zover, ik ga weer door met ons heerlijke werk!

Intussen wens ik een ieder ‘n lekker nazomerweekend. 
Kiki