Feestboekje (1)

Creatief zijn is mijn vakgebied, feestvieren m’n hobby. En hoe heerlijk is ’t om die twee samen in een pannetje te kieperen, lekker te husselen en er een feel good cadeautje van te brouwen. 

En oh ja: koken. Word ik ook erg blij van! Dat schemert ook wel een beetje door in bovenstaande woordkeuze, haha! Dit boterbord bovenaan, maakte ik vorig jaar en het krijgt -met recept- een plekje in ons nieuwste boekje:

Feestboekje

Samen met m’n husband de vormgever, fabriceer ik al sinds 2011 inspiratieboekjes. En we zijn nu volop aan ‘t werk voor Feestboekje. Versie 2 (nummertje 1 is van 2014) is nu een heel eind op weg. De tekst is klaar en ging gisteren voor de eerste nakijk-ronde naar de corrector (vannacht pas eigenlijk, ik ben een deadline tiepje, een op-het-aller-laatste-moment-klaar tante, oh oh…). Nog ongeveer 3 weken en dan mag Feestboekje naar de drukker. En dan nog weer een week later gaat ons boekje lekker logeren in de leukste winkelstraat van de stad -Lange Hezelstraat- bij de leukste winkel van Nijmegen: Ieder z’n Vak.

Maar nu eerst nog wat werk aan de (eigen) winkel voordat het zover is. Verder met ontwerpen, fijnslijpen, mooi maken, aandacht geven. ’t is net een plantje. Of diertje. Of ja, eigenlijk gewoon een boekje. Een boekje dat veel zorg krijgt. Daar gaat het van groeien en dan is het straks volwassen genoeg om de deur uit te gaan.

VIP plekje

We waren gisteren in de winkel waar ons boekje verkocht gaat worden en hebben een heel enthousiasmerend overlegje gehad met Jochem, de eigenaar. We kregen een super leuk aanbod m.b.t. een plekje in de winkel voor ons boekje, waar we blij verrast door waren. Feestboekje mag voorin, centraal in de winkel op de boekentafel. Een plek waar iedere bezoeker langsloopt. Dat we nu niet een groot vak hoeven te huren (waar het boekje een beetje zou verzuipen in de ruimte en verdwalen tussen alle andere spullen), maar dat het een soort ereplekje krijgt op de boekentafel, is een feestje voor ons!

We gaan een mooie display maken, zodat ons boekje ook nog eens extra netjes gepresenteerd wordt en daarmee lekker opvalt tussen de andere boeken. En dan komt onder de boekentafel een voorraadje te liggen zodat medewerkers van de winkel de boekjes zonodig kunnen aanvullen. Hopend natuurlijk, dat dat inderdaad nodig zal zijn… We moeten dat nog maar afwachten, of het boekje gekocht gaat worden. Dat is elke keer weer, met boekjes die wij voor de verkoop maken, spannend. Niet omdat we er aan moeten verdienen (wij komen hooguit uit de kosten, meer niet) maar wel omdat we het met zoveel liefde maken. Dan hoop je dat het ook liefdevol welkom is. We gaan ‘t zien.

Vanaf oktober ligt Feestboekje in de winkel. Ieder z’n Vak (klik hier voor de website) vind je aan de Lange Hezelstraat 72-76 in Nijmegen. Zoek je originele cadeautjes die niet gemaakt worden in massaproductie maar die uniek zijn in hun oplage? Wandel dan vooral Ieder z’n Vak eens binnen, je kijkt je ogen uit en gaat gegarandeerd met iets de winkel uit.

Voor ons nu eerst dus nog wat stappen te gaan voordat het oktober is. Word je nu al hebberig en wil je zeker zijn van een exemplaar? Heb je iemand in gedachten die je een lief, feestelijk cadeautje gunt? Laat het weten en mail ons even: boekjes@kiki-dejan.nl

We kwamen zó happy bij Ieder z’n Vak vandaan, dat we lekker uitgebreid zijn gaan lunchen bij Bloom, ook in de Lange Hezelstraat. Weer zo’n tentje waar heerlijke hapjes op je bord belanden. Een business lunch, noemde manlief dat, hihi. Ik noem het een mijlpaal-maal. Want gisteren zei Dejan onderweg terug naar huis: “Dit is nou waar wij voor naar Nijmegen kwamen 3 jaar geleden”. En dat klopt helemaal.
We kwamen voor stadse levendigheid, voor de plekken waar wij geïnspireerd van raken en waar onze creativiteit en liefdevolle aandacht warm welkom zijn. Corona maakte dat eerst een tijdlang lastig, daarna duurde het een tijd voordat we -nu pas echt- de kringetjes beginnen te vinden waar wij ons bij thuisvoelen en volwaardig ons ei bij kwijt kunnen. Dat had duidelijk tijd -en allerlei ervaringen- nodig. Maar sinds deze zomervakantie zijn we op de goeie plekken aan het landen. Het maakt ons blij, dankbaar en gemotiveerd.

Kiki