Een toefje zomer, een snufje herfst

Vrijdag 6 sep. 2019

September wat maak je me blij!
Niet alleen omdat ‘t een beetje ‘onze’ maand is (meneer Boslust en ik zijn op 26 september 2008 met een zinderende feestavond getrouwd) maar ik waardeer september ook omdat het de maand is van de nazomer en het voorproefje van de herfst. En oh ja: omdat het nazomerlicht zo mooi is, dat ook!
Dus. I ❤︎ september.

Echt en nep

in de tuin begint het al een beetje ‘af te lopen’ maar sommige bloemen lijken te denken: kom doe es gek, we bloeien nog een keertje na. Een fleurig feestje, te zien op de foto onderaan.

In huis is het haardje klaar voor de killere avondjes (foto bovenaan). Alles nep, dat wel. Een lekkere foute nepperd van een haard, met nephout van aardewerk. Maar mooi branden kàn ie, onze haard! Warmte geven zeker ook, en het vuur dat je erin maakt is al net zo rustgevend om bij te hangen als een echt houtvuur (de vlammetjes op de foto zijn uiteraard nep, die heb ik erin geplakt 😉 ). De haard stoken (met bio ethanol) is trouwens ook net zo slecht -voor van alles- als een echt vuurtje stoken dus we doen dat maar af en toe. Vanavond bijvoorbeeld. Om het weekend fijn te starten. Het is al best frisjes buiten, dus nu mag ‘t!

Kruidkoekhuis

Er kwam ook net een weekendbaksel uit de oven -een kruidkoek- en het huis geurt goddelijk, naar sinterklaas, ha! Omdat ik van mezelf nog niet mag toegeven aan de kruidnootjes-verleidingen die je nu overal weer tegenkomt (vanaf 1 oktober worden er bij ons elk jaar ‘pas’ kruidnoten, speculaasjes en mandarijnen in huis gehaald), is deze koek een heerlijk voorproefje. Ik zal maandag het recept hier plaatsen, eerst even zelf proeven of het was is. Dit is een recept dat ik nog niet ken en het is wat minder ‘ongezond’. Een prima probeersel, maar m’n hand ervoor in het vuur steken dat durf ik nog niet.

Anyway. De theepot staat op ‘t lichtje, het nephaardje brandt, onze kleine Freek ligt super cute en pupperig te dromen, de kaarsjes zijn aan en de koek is nog lekker warm: wij van Boslust gaan vrijdagavond vieren en weekendplannetjes maken!

Mooi weekend gewenst, tot gauw.