Dromerig dagje

Dinsdag 27 aug. 2019

Dat was een heel fijne nazomerdag, ondanks de hitte. Of misschien wel dànkzij de hitte.

Want het werd een typische vakantiegevoeldag. Zo’n dag waarop je jezelf aanpast aan het weer en uit je dagelijkse routine gaat (voor zover wij die hier alweer terughebben…). We deden niks spectaculairs, maar alleen al het feit dat we geen afspraken hadden en lekker aanrommelden in een slakkengangetje, was goed.

We begonnen aan tafel met een ontbijt van eitjes en geroosterd brood. Normaal ontbijten wij doordeweeks met  brood, beschuit en een dienblad met verschillende soorten beleg. Een vers eitje erbij maakt het net even lekkerder. Tijdens het ontbijten waren er opvallend veel vlinders en libellen de tuin, en dan het uitzicht op de hoge bosbomen met de zomerochtendzon erop, magisch. Alsof we op een vakantieadresje waren. We bleven een beetje hangen en gezellig bomen aan tafel. Intussen scharrelde kippetje Fiep in haar ren-tuintje, poes Jasper lag op haar dakje alles te bekijken, en Fiep te bewaken tegen indringers. Daarna slurpten we een bakkie samen, vervolgens hebben we ieder onze eigen dingen gedaan.

We hielden een late lunch met hapjes. Vega ‘vleeswaar’: chorizo (erg lekker) en groene plakjes van doperwt, pesto en pijnboompitjes. Lekker van smaak maar de textuur beviel ons niet, te papperig. Verder hadden we kaas (o.a. manchego, een van onze favorieten), kalamata olijven, heerlijk rijpe tomaten en tortillachips. Voor Freek hadden we spinaziesnoepjes.
Alles op de foto bovenaan.

Schommelen en dommelen

De middag werd een siësta-middag met dommelen en dutjes, beetje lezen, beetje schrijven en een beetje dagdromen. Zo ontstond het idee om het grote kippetjespaleis waar Fiep altijd met zus Veertje woonde, te gaan afbreken en daarvoor in de plaats een knus en speels tuintje bij de eetkeet te maken.

Fiep heeft sinds Veertje overleden is, een plekje dichter bij de keuken gekregen voor meer ‘aanspraak’ met ons. En hun gezamenlijke oude stekkie staat er sindsdien verlaten bij. Een beetje droevig om te zien. De vergankelijkheid van het leven, oh oh…
Nou ja, dat gaan we dus weghalen en dan strooien we daar boomschors. Met een tafel en stoeltjes extra, voor buiten borrelen tijdens eetkeetavondjes, en met een schommelbank voor onszelf en iedereen die erin wil. Lekker schommel-hangen in het zomerbriesje, heerlijk, wij zijn dol op die schommeldingen. Maar het moet dan wel een gezellig ogend geval zijn, zoals deze leukerd hieronder (foto + bank van VidaXL).
En er komt als het even kan, ook een tuinkasje in die hoek. Anyway, plannetjes voor het voorjaar. Lekker om soms een beetje vooruit te dromen.

Vuurtje stoken

De avond was trouwens al net zo vakantieachtig. We aten makkelijk, kant en klare groentelasagna, lekkere hap en geen gedoe met deze warmte. Toen het buiten afgekoeld was maakten we een vuurtje in de houtkachel en hingen we erbij met een bodempje port en marshmellows. Het knappende geluid van de vlammen, praten op fluistertoon en tjilpende krekels erbij; heel cliché en heel fijn.
En dat gewoon in onze eigen tuin, tres magnifique! 👌
Voor morgenavond hebben husbandlief en ik (als het niet onweert) weer een date bij het kampvuur, ha!
Alles bijelkaar een heerlijke, soezerige nazomerdag.
They’re the best! 🤗🌿🌞

Slaap lekker, keep it cool…