Donderdagbijpraat

En toen kwam er nòg een doos vol boekjes…

Dachten wij effe dat we lekker snel klaar waren met de ronde hoekjes van onze boekjes – jeuh, in een dag!-, bleek gisteren dat we nog maar de helft hadden gekregen.

Ineens was er gisteren nog een pakket voor ons en dat was weer een doos bomvol boekjes… We vonden het ook wel wonderlijk snel, in een dag alle 2000 hoekjes klaar… Maar dat bleken maar 500 b(h)oekjes te zijn geweest en lading 2 kwam dus gisteren.

Ja jeetje, wisten wij veel. We hebben ze niet geteld en de drukkerij communiceerde ook niet dat er nog een 2e pakket onderweg was. Anyway. Ronde 2. Die is inmiddels ook gedaan dus nu kunnen we echt zeggen: klaar! Ze mogen ze komen ophalen, uitdelen en snufjes herfstfeest verspreiden. Fijn!

Speaking off

Het is ontzettend herfst he?! Wel fijn, vind ik. Lekker de kaarsjes aan, lekker lang in bad, kruidig koken. Op de foto hierboven het pepernotenbrood dat ik afgelopen weekend maakte. Zalig! Zaterdag bak ik er weer een want we krijgen lunch-bezoek op zondag. Ik heb trouwens het brood een beetje aangepast: ik deed er tutti frutti door en walnoten. En verkruimelde kruidnootjes, maar voor het nieuwe brood laat ik ze heel.

Vanavond kwam buurman Andre een hapje met ons mee eten -was super gezellig!- en we maakten ratatouille met gerookte paprika, aardappelpuree met gekarameliseerde vega spekjes en salade van rucola met gebakken paddenstoeltjes. Herfstig koken, feestje! Buiten de kleuren zien knallen is ook al zo fijn. En kastanjes zoeken (het worden er steeds meer man!), mooie bladeren vinden, op paddenstoelenjacht…
Ja, ik hou van de herfst.

Feestmeisje

Annelies was hier maandag en zij kreeg nog een minifeestje voor haar verjaardag. Laat dat maar aan ons over hoor mensen, feestjes bouwen, ha! We hadden een lekker herfstmaal gemaakt. Kastanjes als hapje vooraf (bergen kastanjes geraapt vlakbij ons gebouw en er komen er nog veel meer, hoe speciaal!), daarna *paddenstoelenrisotto (globaal volgens dit recept) met kleurige zelfgemaakte pickles erbij. Die vrolijke pickles  legde ik als een randje op het bord (foto 1 onderaan), daarbinnen kwam de risotto. Toet was een mini kaasplankje met perendip, en we hadden koffie met chocola na. Jarige jet had pret (dat zie je op foto 4 hieronder).

Wij gaan bankhangen.
Vanuit Herfstig Nijmegen: fijne donderdagavond en tot gauw. 
Kiki


#Herfst!

#Seizoenenmeisje
#Bakmeisje
#AnderenBlijmaken
#ZelfOokBlijworden
#FreekFrummel
#Vrienden
* Over de risotto: ik maakte de bouillon NIET met bouillonblokjes maar met gedroogde paddenstoelen. Porcini, eekhoorntjesbrood. Die moet je weken. En van dat weekvocht, bommetjevol smaak, maak ik dan een bouillon met zout, peper en heet water. De geweekte paddenstoelen was ik dan nog even, ik snij ze fijn en dan gaan ze bij de andere paddenstoelen.
Verder nog op de foto’s hieronder:
foto 3: Freek ligt tegenwoordig bijna elke avond zo op Dejan z’n schoot. Freek is een enorme hyper de piep, en van dat schoot liggen wordt ie heel rustig. Dejan  kriebelt ‘m zachtjes over z’n buik en dan zien we die te lieve bruine oogjes steeds meer rollen, tot ie in slaap is. Smelt!
Foto 2: de 2e doos vol boekjes, was heel even toch een tikkie schrikken…