Donderdag 4 oktober 2018

Recept-tip, klaar voor de winter, boekjes.

Recept
We aten een heerlijk maaltje eergisteren, uit het kookboek Veg! van Hugh Fearnley Whittingstall. Je moet soms wel echt tijd uittrekken voor zijn recepten maar man, dan heb je ook iets zaligs! En heel gezond. Wij nemen vaak en graag de tijd voor het koken en zetten dan een met liefde en aandacht gemaakt maal op tafel. We nemen ook de tijd voor het eten zelf  en daarmee zijn koken en avondeten bij ons in huis bijna altijd een feestje. Maar soms hebben we zin in lekker en gezond, en niet in ‘gedoe’. Dus we maakten een recept uit Veg! maar dan onze eigen, simpele variant. Dit is het recept uit Veg van gevulde chilipepers. Wij maakten de ‘deconstructed version’ zoals Dejan het noemt. We namen puntpaprika’s, sloegen het ‘gedoe’ met ontvellen over, grilden de paprika’s in reepjes en gebruikten dat als bodem voor het bonenprutje er bovenop. Het hoefde niet in de oven en het was echt helemaal heerlijk! Plus een stuk simpeler. Aanradertje. Sowieso is het boek een aanrader, het inspireert enorm.

Muts!
Ik was gisteren in het tweedehands kledingwinkeltje in ons dorp, samen met Nance. Je kunt er ook koffie- en theedrinken, en het is een knus winkeltje. De eigenaresse koopt alle kleding zelf in, en let heel erg op de kwaliteit. Ze presenteert alles ook op een goeie manier. Daardoor is het fijn om er te shoppen. Ik was het winkeltje helemaal vergeten maar gisteren sloeg ik mooi mijn slag! Ik kocht er een muts en sjaal (foto boven) die heerlijk zacht aanvoelen, zeker nu ze gewassen zijn en door een badje met wasverzachter zijn gegaan. En ik scoorde ook nog twee jurkjes / tunieks. De muts en royale sjaal kostten samen maar 4,50! Ben ik toch even helemaal klaar voor de kou joh! Ook dit is dus een aanradertje van mij. Alhoewel ik tegelijk ook zou willen zeggen: lekker wegblijven daar, dan heb ik meer keuze, ha! Want dat ik daar nu dus mijn vaste kledingwinkeltje van ga maken, dat snap je natuurlijk wel. Het is veel minder duur terwijl je goede kwaliteit koopt en je helpt mee aan hergebruik. Kijk maar eens hier of ga er gewoon een keer langs. Eerlijk tweedehands kleding, Spoorstraat 24 in Dieren. 

Boekjes
Oh, wat is dat toch leuk: zijn er weer wat nieuwe abonnementen bij gekomen die cadeau worden gedaan. Dus we mochten vandaag weer wat boekjes op reis sturen, heerlijk. Het maakt werken aan het nieuwe boekje nog spannender, dat er steeds meer onbekenden van ons deze boekjes krijgen.We moeten wel de focus bij het administratieve deel houden, dat we niemand vergeten en alles goed bijhouden. En we moeten nadenken over hoe we dat aanpakken als abonnementjes aflopen, en hoe we een nieuwe serie boekjes gaan maken, enz.
Ik bedoel: het is zo fijn om lekker te spelen: boekenwinkeltje / uitgeverijtje spelen, ha! Maar intussen moet dat wel zorgvuldig gebeuren want anders wordt het geen spelen maar aanrommelen ?

En verder…
Morgen gaan we overleggen in Nijmegen, over de voortgang van de deeltijd pleegzorg voor de broertjes. We hebben de drie ‘testweekends’ erop zitten, dat is super goed gegaan en nu wordt het kijken naar de toekomst. Data plannen, concretere afspraken maken, overleggen over ophalen en wegbrengen, enz. We zijn met een heel cluppie (de mams van de mannetjes, de gezinsvoogd, een hulpverlener van moeder, onze pleegzorgwerker en wijzelf). Het is fijn om te kunnen overleggen op basis van 3 heel erg goed verlopen weekends.

Maandag reis ik samen met Dejan naar Tilburg om dan dus – zoals ik al schreef een paar dagen terug – te laten uitzoeken of ik (hoe bizar om dit op te schrijven) een ‘hersenvocht-lek’ heb. Ik heb er deels wel een rustig gevoel over (dat het echt wel los zal lopen) maar ik ben tegelijkertijd ook een beetje ongerust. Maar hoe het ook wordt: die arts is heel duidelijk: ‘elk probleem is er om opgelost te worden, dus ik sta klaar voor heroperatie straks en dit evt. hersenvocht-gedoe (=mijn woord) lossen we ook gewoon meteen op’. Een gedreven arts die volgens mij gewoon graag wil dat ik (en al zijn patiënten) straks zonder zorgen verder kan (kunnen). Hij was ook op tv bij Dokters van Morgen, waarin hij een elektrode in het hoofd van iemand met Parkinson plaatste.
Anyway, we zullen zien wat volgende week dan allemaal weer brengt. Ik hoop dat ik dan gewoon lekker in ons dorp (en in ‘ons’ bos) geniet van het zonnige herfstweer, in plaats van dat ik met een of ander kraantje in mijn rug 5 dagen in het ziekenhuis hang. Overigens duurt het een dag of twee voordat ze de uitslag hebben van het onderzoek dus maandag komen we sowieso weer gewoon thuis. Bweh, ik vind het niet leuk allemaal! ? Maar komt vast goed…

Oh ja…
Sorry als je ineens mijn blog niet meer kon vinden. En welkom terug als je er nu weer bent! Een tijd terug is mijn oude blog – ‘bijonsaantafelblog’ veranderd in ‘Huisje Boslust’. Ik heb de oude domeinnaam nog een tijd aangehouden als overgangsperiode maar gisteren stopte dat. En doordat mijn hoofd een beetje vol zit ‘met wat dingen’ was ik helemaal vergeten dat ik even moest melden op mijn blog dat de oude domeinnaam vanaf vandaag niet meer zou werken. Weet niet hoeveel bezoekers mij dat gaat kosten, maar ik hoop dat iedereen die hier graag leest, Huisje Boslust snel weer weet te vinden. Het is eigenlijk heel makkelijk: je gaat alsmaar rechtdoor, doet het grote hek open en weer dicht, je loopt het bos in een dan ben je er al! Of je typt Huisje Boslust in de zoekbalk, dan kom je er ook ? Maar dat is dan weer onlogisch om hier te schrijven want als jij dit leest, ben je er al. Oh oh, dat hoofd van mij… Nou zit dat soort on-logica sowieso een beetje in onze Hollandse hoofden / genen. Want wij Nederlanders zijn heel goed in de bizarre vraag (als we bezoek krijgen dat nog nooit eerder is geweest): ‘Kon je het vinden?’. Terwijl het antwoord dan gewoon pal voor je neus staat. Dus eh…ik ben niet de enige.

Laat ik het hier maar bij houden. Wens je een fijne avond! Kom je morgen weer terug hier bij Boslust?
Hieronder twee foto’s van vandaag: onze Dirk die vanmorgen niet lekker was. Kiest ie handig uit, op dierendag. Maar het gaat alweer helemaal prima nu, dus meneertje is weer een happy hond en wij zijn een happy hondenpaps en -mams, ha!
Ziejoezoen ?