Donderdag 30 mei 2019

Food feestje! 

En jahoor het werd een echt feest, dat maal van ons vanavond!

Allereerst de ‘Beyond Burger’ van het Amerikaanse merk ‘Beyond Meat’: goddelijk gewoon. Een veggieburger (vegan zelfs) die helemaal naar vlees smaakt (ik zou bijna zeggen: nog méér naar vlees smaakt dan echt vlees) en geen bijsmaakjes heeft. Wat ons betreft dan, daar zullen de meningen vast over uiteenlopen maar wij waren bijna geschokt over hoe sterk en lekker de vleesmaak is. En ook de vleesgeur tijdens het bakken trouwens: bizar ‘echt’!.

Omdat wij niet meer met vlees koken, zijn we steeds aan het zoeken naar lekkere, makkelijk te bereiden vervangers die ook nog enigszins natuurlijk zijn. Nou, deze veggie jongen is er zeker een. Net als de ‘Meesterburger’ die we laatst al aten. Ik durf te zeggen dat deze van vanavond nòg lekkerder is en mijn ega deelt dat met mij.

We aten er groentepita’s bij (van de Jumbo) van paprika en spinazie. Lekkere broodjes, je ziet en proeft de groente. Ik had ze gevuld met een roerbakprutje van gele paprikareepjes, linzen, tomaten, djinten, peper en zout, sperzieboontjes. En dan lekker uit ‘t vuistje eten (broodje effe in bakpapier doen als je geen vieze tengeltjes wil).

Alles bij elkaar vonden we het een maaltje dat op een of ander foodfestivalletje niet zou misstaan. Dankzij broodjes van groente en vlees zonder vlees.

Tot gauw!