Donderdag 25 oktober 2018

Kinderkunst en twee recepttips. 

Dit hier bovenaan vind ik pure kunst. Van moedertje natuur en van De Broertjes, want die verzamelden deze blaadjes (en de ‘peul’ met zaadjes) bij ons in de wijk. Het moest van hen deze combi van blaadjes (en dus die peul) zijn. Een opmerkelijk oog voor details en kleur, vind ik.

We hadden weer goeie dagen met ze. Het is hard werken, maar heel mooi hard werken en het doet de mannen ook zichtbaar goed, dat is waar we het voor doen. We hebben een speelhoek voor ze gemaakt in de woonkamer, die werd erg gewaardeerd door De Broers. Hier een impressie van onze dagen met hen, vorige week.

Maar ik geloof dat we fysiek wel weer moeten ‘wennen’ aan kids, want volgens mij pikken we nu de hele tijd een virus op dat zij meenemen van (kleuter)school. Want inmiddels is de situatie bij de familie Boslust:

Dejan en ik allebei alweer in de lappenmand. En Dirk luiert dan graag gezellig met ons mee. Maar daarom ‘hoor’ je weinig van me (ik moest het kookproject gisteren ook cancelen, wat ik echt haat! Hopelijk woensdag a.s. alsnog). En hou ik het nu ook bij dit korte bericht want m’n hoofd en lijf willen weer pitten. Dejan en ik zorgen goed voor elkaar en onszelf en het is gewoon best knus zo in de lappenmand van Boslust maar ik hoop toch dat we er snel weer uit rollen! Voor nu rol ik in elk geval weer terug naar dutjesland en daarna ga ik samen met manlief een gezonde hap maken.
Extra goed voer eten nu.

Daarom ga ik er niet vandoor zonder twee nieuwe recept-tips. Een super smakelijk stoofpotje met kikkererwten, komt uit het (inspirerende!) kookboek ‘Veg!’ van Hugh Fearnley-Whittingstall. Als je dat boek niet hebt: hier is een link naar het recept. Wij lieten de vermicelli en de dadels weg, voegden nog sperzieboontjes toe voor extra veel groente en we vergaten de koriander. En toch was het een heerlijke hap.

De tweede tip: deze gezondere muffins. Met bietjes. Ik maakte ze met De Broertjes, die zeiden dat ze absoluut geen bietjes lusten. Maar deze bietjes-muffins gingen erin als…cake! ? Ik nam geen gewone suiker maar kokosbloesemsuiker en geen boter maar kokosolie. Met de smeltmeel ipv gewone bloem, heb je dan een gezondere variant die zeker zo lekker is!

Anyway.
Zie joe zoen (hoop ik…!)
 ?   ??