Donderdag 2 mei 2019

Knuffelen met Freek.

Als je Freek ziet, krijg je knuffeldrang. Tenminste, wij wel. En wij zijn daar bepaald niet alleen in… ? Maar Freek knuffelen, dat moet een beetje met beleid gebeuren, willen we hem tevreden houden.

Zo’n puppy is smelten natuurlijk. Maar er zijn heel veel momenten dat knuffelen met Freek helemaal niet handig is. Als hij slaapt bijvoorbeeld. Oh man, dan ligt ie daar zo’n fluffy frummeltje te zijn en dan is ie zo belachelijk knuffelbaar ? Maar Freek storen in zijn dutjes, is een slecht plan. Zo’n puppy heeft veel rust nodig. En die moet je zijn rust gunnen.

Als Freek klaarwakker is, moet je hem (vindt hij) ook weer niet storen want dan speelt hij, rent hij, rolt hij en doet hij belangrijke dingen. Pak je hem dan vast om ‘m te knuffelen, dan is hij geïrriteerd of misbruikt hij dat moment (inmiddels) om jou als speelgoed te gebruiken en effe fijn aan je haren te trekken en in je neus te bijten. Ik heb 5 dagen met een kras op mijn neus gelopen, oh oh… Maar hé, ik vroeg erom!

Het enige moment om hem eens even heerlijk te knuffelen, is als ie net wakker is. Dan is Freek nog een beetje mellow, moet nog terugkeren op aarde en dan vindt ie het best om effe tegen je aan te liggen en kusjes te krijgen. Dat moment duurt hooguit een minuut of 5, daarna is Freek weer actief op ontdekkingstocht en moet je hem niet als een baby behandelen, ook al is ie dat wel. Dus wij zeggen dan tegen elkaar: ‘grijp je kans, de knuffelminuutjes zijn aangebroken!’ Ook als we op pad zijn met hem en hij is heel moe, is het heerlijk toeven op een terrasje of in een koffietentje met Freek lekker loom tegen je aan hangend. Ik verheug me dan ook op de uitstapjes die eraan gaan komen.
Vandaag was ik op pad met Anita, maar Freek bleef thuis. Lekker bijkletsen en er even uit zonder hondenkind, ook fijn. We spraken eerste even bij ons thuis af voordat we op pad gingen en het viel haar op dat Freek, vergeleken met de vorige keer dat ze hem zag (10 dagen geleden), de indruk maakt dat hij goed geland is. Meer zelfvertrouwen, meer op z’n plekkie. Super om dat terug te krijgen van iemand die hem niet elke dag ziet.

Anyway, meneertje begint wakker te worden: knuffeltijd bij de familie Boslust!
Tot gauw.  

Foto bovenaan: het spelletje met de bekertjes vindt ie leuk. Brokjes onder bekertjes verstopt door de kamer. Met gaatjes erin, kan ie ruiken dat er iets lekkers verstopt ligt. Vervolgens kluiven op de bekers is ook een feest!