Donderdag 14 februari 2019

Goeie smoes.

Valentijnsdag. Als er een feestdag is die mij altijd ontging dan is het deze wel. Maar de commercie heeft ons jarenlang geprogrammeerd en het erin gestampt: 14 februari, valentijnsdag. De dag van de liefde.
Gelul natuurlijk, elke dag zou om liefde ‘moeten’ gaan toch…

Ik heb ooit op Valentijnsdag een kaart gekregen met een soort van liefdesboodschap erop en nooit geweten van wie die was. Het bericht was met de hand geschreven maar ik herkende het handschrift niet. En ik kon het niet uitstaan dat ik niet wist van wie die kaart kwam, ik brak er de hele dag m’n hoofd over. ‘Sadist!’, dacht ik ?

Dat we op een bepaald soort dag extra stilstaan bij de liefde, voelt volgens mij voor best wel veel mensen geforceerd. Voor mij ook. En toch zijn we er nu al zo lang en hartgrondig mee doodgegooid, dat je erg je best moet doen om het te negeren.

Dan denk je eerst:
nee, we doen er niet aan mee. Bij ons staat de liefde elke dag centraal in het leven.

Op de dag zelf denk je:
ergens toch wel kaal om niks te doen.

Vervolgens spreek je jezelf vermanend toe:
‘niet intrappen, allemaal commercie, liefde is er elke dag, weet je nog?!’.

En uiteindelijk zeiden m’n lief en ik tegen elkaar:
‘we doen gewoon iets grappigs met het eten. Want elke smoes die je kan aangrijpen om het leven te vieren is het waard om benut te worden ‘.

Een verrassingsmaaltje voor elkaar, en een heerlijk taartje na.
Best romantisch eigenlijk… ♥︎

(tekst loopt door onder foto)

En nu hebben we daar ineens toch zo’n goedkoop, commercieel kitch-gevoel bij dat we hebben besloten: ‘dat verrassingsmaal doen we niet vandaag maar lekker eigenwijs op zondag, als we week 5 in ons ‘Nieuwe Normaal’ goed hebben doorstaan. De 5e week alweer zonder ons hondenkind, het blijft zo ongelofelijk raar en leeg! Dat leren aanvaarden, is veel meer iets om bij stil te staan op dit punt in ons leven.

Fair enough.

Maar nu kunnen we toch niet afblijven van ons Valentijnstaartje…
En ik had ook al ‘lieve bonbonnetjes’ gemaakt enzo (foto bovenaan), die zijn zondag niet meer zo lekker. Dus we doen het toetje vandaag, de choco-snoepjes bij de koffie vanavond en de rest (een verrassingsmaaltje dus) op zondag.
Zodat we onszelf wijs kunnen maken dat wij er niet in trappen, in al die valentijns-bullshit.
Jaja…☺️