Donderdag 11 april 2019

De broer van Dirk ❤︎

Dit is ‘m: Freek. ‘Broer’ / waarnemer / ukkepup die vanaf maandag bij ons komt wonen en samen met ons dus verder gaat bouwen aan het feestje dat onze lieve Dirk begonnen was.
Freekje is zo guitig! Stoer, lief, actief en verlegen. ‘Precies z’n broer’, ha! We zijn nu al helemaal dol op Freek.
We moesten vanmiddag echt tegen onszelf zeggen: ‘En nu ga je weg en laat je John, mama Eefje en haar superbaby’s met rust!’. Gelukkig moesten we nog lunchen en het was al later in de middag dus de motivatie om dan toch maar te vertrekken was: lekker effe lunchen in Zeddam. Waar we de ontmoeting met onze Freek zuchtend van verliefdheid, konden laten neerdalen, ha! Nog maar 4 nachtjes slapen en dan mogen we Freek echt helemaal in de armpjes sluiten, opvreten en  elke minuut van en met hem genieten. Samen met Dirk in ons hart.

Freek. Eigenlijk heet hij Freek Ivo, want de fokker moest een naam met een i bedenken en dat werd Ivo. Freek Ivo dus. Voor ons gewoon Freek. Broer van Dirk, kind van Eefje en Hauke.
Het doet gewoon pijn als ik er aan denk dat we maandag een van Eefje’s kinders komen kidnappen. Maar Eefje heeft ook wel weer zin in buiten ravotten en is wel een beetje klaar met moederen, is onze indruk. Dat was ook wat John de fokker vertelde.
We nemen een lekker kluifje voor Eef mee maandag en geven haar een hele, hele dikke knuffel. Ze is dol op knuffelen. Ik hoop dat haar kinders dat van haar geërfd hebben maar we kregen van Freek de indruk dat hij al aardig zijn weggetje wist te vinden in het fysieke contact met ons. Hij ging bij Dejan heerlijk met z’n koppie plat op Dejan z’n borst liggen en bij mij snuffelde hij in mijn nek. ? We hadden van tevoren afgesproken: laten we eerst even op meneertje met het groene bandje letten, want die was op de laatste foto’s  die John stuurde, zo lekker eigengereid. En wat gebeurde er toen we binnenkwamen? Meneertje met het groene bandje kwam als eerste onze kant op. Wel aarzelend en voorzichtig, verlegen. Hij is ook nog zo klein! Maar hij deed het wel, de stoere vent! Dirk heeft ‘m  vast  geholpen ?

Het besluit met welk hondje wij gaan samenleven, was dus helemaal niet moeilijk want Freek Ivo Groeneband koos ons. Eigenlijk ook zoals we hoopten.
Nou jongens, dit is ‘m dus. De broer van onze Dirk: onze Freek ❤︎.

Toen we terugkwamen in Dieren, liepen we langs de Dieren(…)winkel en kochten we nog wat spulletjes. Twee halsbandjes, voor als er een niet past, de kleinste kluifjes die er zijn, een bijtring met konijnenoren -leuk voor de  Pasen- en verder wat zachte beloningssnoepjes (‘ons hondenvoermerk’ heeft die niet?) en het kleinste speel-trektouw dat we konden vinden. We zijn net een aanstaand vadertje en moedertje, helemaal in onze nopjes met het kopen van de babyspullen, ha! Nu moeten nu als de wiedeweerga nog een bench bestellen. We willen geen metalen, zo koud en hard, het wordt een canvas (opvouwbaar) geval maar die moet dus nog wel besteld worden. En een voer-  en waterbakje, dat ook.

En dan komen morgen eerst de pleegbroers een weekend, en vieren we met hen alvast een paasfeestje (en voorbereiden op hun volgende weekend met Freek samen).

Zondagavond mogen we nog even genieten van de vrijheid (want die zijn we met onze fluffy kleintje wel een tijdje kwijt en dat geeft niks!). We gaan lekker uitgebreid uit eten zondag bij de Peerdestal in Ellecom. En dan maandag eind van de ochtend: op naar Freek en samen met hem terug naar huis!

Hieronder nog wat foto’s.
Tot gauw.