Dinsdag 4 juni 2019

Zoet boek.

Gisteren kreeg ik van vriendin Martine een super inspirerend kookboek cadeau. Een zalig boek, Suqar. Over toetjes en zoete traktaties uit het Midden-Oosten. Prachtig beeldmateriaal, recepten die een tikkeltje tintelend zijn en toch goed uitvoerbaar, met mooie ingrediënten zoals rozenblaadjes.

Ik kreeg meteen al een inspiratieboost voor mijn kookproject. Van het afsluitende avondje in mijn eetkeet voor dit seizoen, maak ik een toetjesfeest. Thuis lekker je eigen prakkie eten maar je toetje laten staan want dat kom je dan gezellig snoepen bij tante Boslust in de keet! Ik maak een ‘Mini grand Dessert’ van 3 recepten uit het boek. En ik heb er nu al zin in.

Wel vaker krijg ik kook-inspiratie-boeken cadeau. Altijd heel leuk om door te bladeren en te genieten van mooie vormgeving, de geur van versgedrukt papier, en sfeerbeelden. Maar dit boek van Martine, past écht helemaal bij mij. Een uitnodigend boek, waarvan zij heel goed heeft ingeschat dat ik dit ook echt ga gebruiken voor mijn kookproject en niet op de boekenplank laat staan. En meteen was het raak, met het idee voor een toetjesfeest in de keet.

We hadden verder een inspirerende bijklep met koffie en een taartje in Doesburg. We kwamen er al kleppend achter, dat we allebei eigenlijk gewoon onze dromen aan het leven zijn, in het hier en nu. Dat kwam door de vraag: ‘Wat zou je doen met een paar miljoen?’. Dan ga je natuurlijk effe lekker vrijuit fantaseren. En toen ontdekten we dat er best wel wat onderdelen van die ‘miljoenen-fantasie’ werkelijkheid zijn, of worden. Oké: niet alles kan zonder een giga bak met geld natuurlijk. Maar in de basis, en dat geldt voor ons allebei, komt het best een eindje in de buurt. Je kan die berg met centen winnen en je dromen in één klap helemaal waarmaken, prachtig! Maar in kleine stappen steeds een snufje droom realiseren, is ook best fijn. ?
Dus…er zaten twee tevreden dametjes aan ‘t bakkie & gebakkie.

Hieronder nog wat plaatjes van mijn zoete boek. Toen ik de foto’s maakte, piepte de zon even tevoorschijn. Dat zegt genoeg: dat wordt (hopelijk) zonnig snoepen straks bij tante.

Zie joe zoen ?