Dinsdag 30 april 2019

Koninginnedag en warmte.

Wat was het weer een avondje met een gouden randje gisteren!
Het is altijd leuk in de keet, en altijd goed toeven, wie er ook aanschuift. Maar er zijn van die avonden die een extra warme gloed hebben. En het was gisteren zo’n avond. Dat je lekker een beetje blijft hangen met elkaar in de keet en dat het laat is voordat je ‘t weet. Mooie gesprekjes, knus genieten van ‘eten en delen’ en een heel fijne flow. Op zulke avondjes ben ik driedubbel blij.

Sowieso ben nog steeds zo gelukkig met dit project (dat ik nu alweer bijna 10 jaar doe). Al die mensen die ik in die 10 jaar aan mijn tafel heb mogen laten genieten en ontmoeten, letterlijk: ont-moeten: zo gaaf! Dit is waar ik in thuis ben, dit is waar ik mijn hart in stop, waar ik trots op ben en ik geniet ervan dat er mensen zijn die daarin willen delen, elke avond weer. Ik kan dat niet vaak genoeg zeggen. Mijn kookproject is mijn geesteskind. Ik ben dankbaar dat ik dat mag doen en er tijd, plek en ruimte voor heb.

Gisteravond heb ik Freek ook nog even geïntroduceerd in de keet en dat was cute! Ik schrijf gauw even over zijn eerste puppycursus van afgelopen zondag. Of eigenlijk: ONZE eerste puppycursus. Want wij mensen zijn het, die het meeste moeten leren, dat werd ons al snel duidelijk ?. Wij moeten leren wat we met ons pupje voor elkaar kunnen krijgen aan mooie gewoontes en positief gedrag, via ons eigen gedrag. Leren hoe meneertje Freek ons zo leuk gaat vinden, dat ie naar ons wil luisteren en dat hij zijn beste pootje voor wil zetten voor je. Een heel verfrissende insteek, waar ik in een les al super veel van geleerd heb. En dat geldt volgens mij ook voor ‘de papa van Freek’ ;-). Anyway, kom ik gauw nog ff op terug hier.

Zometeen mag ik weer puzzelen op een nieuw menu voor de keet. Maar voordat ik dat doe, gaan meneer Boslust en ik eerst even lekker aan een bakkie (latte)leut, met een oranjetompoes erbij. Die dingen waren niet aan te slepen afgelopen zaterdag maar nu: in overvloed verkrijgbaar. En nog afgeprijsd ook. Aangezien het nu eigenlijk ‘de oude’ koninginnedag is en ik de (wespen)koningin van gisteravond dankbaar ben dat zij het avondje in de keet niet heeft verstoord en mijn gebeden heeft verhoord, snoepen mijn lief en ik nu van zo’n oranje tompoes. Ter ere van de oude en de nieuwe koningin ? Hoera, hoera, hoera! ??
Zie joe zoen ?