Dinsdag 26 maart 2019

Super simpel tv dinner & kijktip.

We aten weer heerlijk comfortabel op de bank met ‘t bordje op schoot bij de tv.
De daghap: pita’s uit de oven met zelfgemaakte geitenkaasspread. Neem zachte geitenkaasjes (zo’n rolletje van kleine kaasjes) en roer die los met wat olijfolie, kwark, chilipeper en honing. Besmeer de pita’s ermee en doe ze ± 10 minuten in een hete oven. Ik legde ook wat takken verse tijm bij, los van de broodjes, alleen voor wat subtiele, extra smaak. Erbij een salade van tomaat, groene paprika, heel fijngesneden witte kool, olijfolie en zout en peper.

Ons tv dinner was natuurlijk niet compleet zonder tv. Binnenste Buiten it is, als wij tv-dineren, ha! Gewoon leuke, ongecompliceerde televisie die met liefde gemaakt is. Over met liefde gemaakt en Binnenste Buiten gesproken: morgen is in de aflevering van Binnenste Buiten Tom van Otterloo te zien. Een hele goeie bakker met heel veel liefde voor zijn vak. Heeft inmiddels 3 bakkerswinkels: een ouderwets winkeltje 2 dorpen verderop in De Steeg, een wat nieuwerwetsere winkel in het Sonsbeekkwartier (of daar vlakbij) in Arnhem en een hele hippe winkel in Arnhem in de Steenstraat (kun je ook heel gezellig een bakkie of een broodje doen).

Hij maakt heerlijke dingen, we zijn niet alleen erg enthousiast over zijn brood en oliebollen maar ook de zoete dingen zijn om van te watertanden. We mochten dat weer ervaren toen Tom rond sinterklaas een tas vol verrassingen kwam langsbrengen als cadeautje voor ons, omdat mijn operatie achter de rug was en wij weer thuis waren.
Tom is ook de bakker met wie wij samen ons broodboekje maakten, in 2015. Het brood dat in ons zelfverzonnen verhaal voorkwam, werd uiteindelijk door bakker Tom en een van zijn bakkers Willem daadwerkelijk ontwikkeld en verkocht: het ‘glimlachbrood’. We hielden een boekpresentatie in De Steeg en daar had ook het glimlachbrood zijn primeur. Tom heeft mijn verhaal een tijdje later nog eens voorgelezen op een basisschool in Arnhem. Hij heeft volgens mij wel iets met kindereducatie want hij was ook al eens te zien in Klokhuis, met zijn mooie bakkersvak.
En morgen dus in Binnenste Buiten, waar chefkok Alain Carron bij Tom op bezoek gaat. Wij zitten er morgen zeker klaar voor en verwachten een hele leuke uitzending ?

Voor nu gaan m’n liefde en ik fijn Netflixen (‘Collateral’, een spannende 4 delige Britse thriller, goed gemaakt man!).
We maken er zoute popcorn bij = feest!

Ciao, tot gauw.