Dinsdag 11 juni 2019

Vakantiegevoel op Droompark Marina Strandbad. 
(jaja…).

Wij zouden gisteren fijn op de Vespa gaan lunchen bij het ‘weiland-café’ van het Kunstgemaal. Prachtige plek, originele plek, inspirerend ook. Maar we realiseerden ons dat het verder weg is op de Vespa, dan op de fiets. Sommige fietspaden door de IJssel uiterwaarden (paden die naar het Kunstgemaal leiden) zijn vanwege de natuur verboden voor gemotoriseerd verkeer. Dus met de Vespa moesten we omrijden. Dat werd te lang voor vriendje Freek. Hij is nog maar een baby en doet het al zo stoer op de Vespa, dat mogen we niet verpesten door teveel te willen.

Dus besloten we wel met het pontje bij ons de IJssel over te steken (goed voor Freek z’n gewenning, mee met de pont) en dan naar het veel dichterbij gelegen vakantiepark aan de IJssel te gaan. Dat heeft óók horeca. Voorheen heette dat park ‘Dorado Beach’.
Kun je het je voorstellen? Zit je in het oosten van het land, vlakbij Duitsland, verder weg van de zee kun je niet zijn, geef je je park een naam met ‘beach’ erin. Oke: er zijn wat ‘plassen’ en er is de IJssel. Heel mooi. Maar hier hebben we bossen en heuvels, geen strand en zee.

Toch vonden wij het wel grappig om naar dit (in onze herinnering) vergane-glorie-vakantiepark te rijden. Het tegenovergestelde van een bezoek aan het Kunstgemaal, ha! En dan neerstrijken op een plastic terras, met wapperende vlaggen in verschraalde kleuren, om een hele vette tosti te eten met cocktailsaus en lauwe cola erbij. Dus hup, daar gingen we, zoevend door het landschap met een aarzelend zomerzonnetje boven ons.
Dorado Beach bleek ineens een andere naam te hebben.
Erger nog dan voorheen. ‘Droompark Marina Strandbad’.
‘Oeeehhh, dat wordt wat!’, grinnikten we verlekkerd tegen elkaar, ons verheugend op nog fouter dan foute guilty pleasure.

Viel dat even tegen.
Het park is hartstikke beschaafd geworden. Nieuw gebouwde huisjes, prachtig gelegen aan strak vormgegeven waterpartijtjes waar je zo in wil duiken. En die mooie huisjes, zijn allemaal even fijntjes ingericht. Maar wat we al helemaal niet verwacht hadden: we hadden meteen het vakantiegevoel. Dat doet de Vespa ook met ons. Maar dat we over dit park zouden banjeren en de vakantievibe zouden voelen, dat was een verrassing en zelfs bijna een teleurstelling. Want wij hadden fout verwacht. Lekker fout. Vaal fout.
Maar het was goed, hartstikke goed, helder-fris goed.

Ook het eten: lekker! Vers Italiaans, met liefde bereid. Smullen gewoon, niks ranzigs te bekennen op tafel. En dat alles terwijl je heerlijk hangt op het prachtige terras, kijkend over de jachthaven bij de IJssel en tegen de heuvels van onze Veluwezoom. Met heel idyllisch het kerkje van Dieren ervoor.
Het werd een mooi, smakelijk uitje. En dat was níet de bedoeling.

Ciao, tot gauw.