December-weekends

Vrijdag 13 dec. 2019

Het weekend voor de deur geeft altijd al een tikkie speciaal gevoel maar nu in december helemaal.

Elk weekend is er wel iets leuks ergens in deze periode. Morgen schreeuwen de winterfestivalletjes en kerstmarkten om aandacht, ze buitelen over elkaar heen en het lijkt het ‘feest-piek-weekend’ te worden. Bij ons in het dorp wordt het letterlijk ‘PIEKweekend’. Want voor het eerst wordt er een Anton Pieck winterfestival georganiseerd, door een organisatie die al 3 keer een geslaagd kerstfestival in Velp realiseerde. Nu dus ook in Dieren een winterfeestje, en we hopen dat het leuk wordt.

Toen wij hier kwamen wonen, leek er in dit dorp weinig te gebeuren. Ergens ook wel lekker relaxt want we waren in onze vorige woonplaats stiekem enigszins fed up met de overdaad aan festivals die allemaal bij ons in de buurt plaatsvonden; we woonden in de binnenstad. Op een gegeven moment weet je het wel een beetje.

Eenmaal in dit dorp wonend, zeiden we: ‘hè heerlijk, het bos en een dorp en verder niks. De feestjes maken we zelf wel’. Maar toen er vorig jaar begin september een knus ‘einde zomer festival’ werd georganiseerd in het oude parkje hier, waren we toch wel blij verrast. Het kleine festival werd een groot succes. En de 2e editie, dit jaar september, werd nog drukker bezocht. Helaas voor iedereen, ook door een windhoos die een spoor van vernieling achterliet (ik was er ook met en vriendin en het was bizar en doodeng). Maar dat neemt niet weg dat het omarmd wordt, dit soort vriendelijke, kleine events. Morgen zullen wij dan ook zeker een kijkje nemen bij het Anton Pieck festival. Al was het alleen al om de organisatie te steunen. Interesse? Kijk hier even.

En verder…

…hadden we een super gezellige kerstborrel met het buurtje gisteravond / wordt ons huis steeds feestelijker (vlak voor kerst plaats ik een feesthuiscollage 😉 ) / zijn meneer Boslust en ik een beetje gammel (verkouden, koppijn allebei) en probeer ik te voorkomen dat ik volgende week grieperig ben en geen reuma-infuus-behandeling kan krijgen.

En verder komen dit weekend de ‘gouden’ kaarskandelaars weer tevoorschijn, joehoe! Op de antieke dekenkist van mijn paps en mams krijgen ze weer een plekje. Ze zijn heel feestelijk, niet voor alledaags gebruik maar prachtig voor de donkere decemberdagen en de feestdagen. Effe oppoetsen en dan mogen ze stralen. Bovenaan zie je een foto van 2 jaar geleden en die heb ik dan weer gezellig opgepimpt tot een blogje Boslust plaatje, ha!

Nou ja, laat ik het hier maar weer bij laten. Ik wens je een fijn -en als het mogelijk (en wenselijk) is-, feestelijk decemberweekend.

Kerstige groet,
Kiki 🌲