De tijd raast voorbij.

Is het alweer kerstavond. 

Terwijl het maar regent en regent en regent, is Kerstmis in Nijmegen zinderend begonnen. De rollercoaster Serious Request in onze stad, is bijna voorbij en viert haar laatste loodjes. De 3 stoere actievoerders van 3FM worden na een volle week radiomaken, straks uit het glazen huis ‘bevrijd’. Ze willen eigenlijk niet weg uit Nijmegen, zeggen ze. Geef ze eens ongelijk, ha! “Zonder Nijmegen was dit vuurtje niet zo enorm gaan fikken!” was de conclusie van de dj’s. Een enorme opsteker voor onze stad, die zich zo fonkelend heeft laten zien deze hele week.

Er is nu al een mega bedrag opgehaald voor Serious Request en Stichting ALS. Wil je voor Stichting ALS doneren: klik hier.

Serious Request heeft zometeen z’n eindfeest hier op een bomvolle Grote Markt -vanaf 19.44 ook een half uurtje op NPO 3 te volgen- en dan keert morgen de rust terug in Nijmegen. Misschien wel net als na een Vierdaagseweek: de stad die bijkomt van een enerverende tijd. Want dat was het afgelopen week; een wilde, indrukwekkende en liefdevolle achtbaan rond het glazen huis en het goede doel stichting ALS. En dat alles de meeste dagen in de eindeloos stromende regen hier in Nijmegen. Het weerhield ook ons er niet van om twee keer naar de Grote Markt te gaan, sfeer te proeven en iets in die brievenbus te (laten) proppen. De missie van dj’s Sophie, Wijnand en Barend van Serious Request in Nijmegen is bijna volbracht en wij zijn onder de indruk van hun eindeloze energie en prestatie.

Kerstmis alweer.
Ik vind het steevast een fijn moment in het jaar maar ik realiseer me altijd ook, dat dit lang niet voor iedereen geldt. Dat er mensen zijn die het heel zwaar hebben deze dagen. Zeker als eenzaamheid daarin een grote rol speelt. Of misschien verlies en gemis ook. In deze dagen mis ik mijn ouders altijd. Maar ik heb het grote geluk dat ik samen met mijn mooie husband Dejan de feestelijke, dierbare herinneringen aan mijn ouders -die Kerstmis altijd een heel speciaal soort warmte en kleur gaven- kan vieren. Ik prijs me rijk dat wij op dit soort momenten mijn pa en ma toch een beetje vast kunnen houden, samen. Maar als je dit alleen moet doen, zonder familie, is kerst heel zwaar. Juist die mensen wens ik -als iemand dit leest op mijn blog- heel erg veel goeds, een zacht hart en sterkte.

Hier gaan we fijne dingen doen. Overmorgen zitten wij in Roermond met vrienden die daar op vakantie zijn en ik hoop enorm dat het dan in elk geval een beetje droog blijft, zodat we daar door de mooie binnenstad kunnen struinen. Maar vanavond vieren wij -met heel veel kaarsjes aan en het traditionele familie-kerst-gerecht balkenbrij (wel vega!)- de gloedvolle herinneringen die we met liefde met ons mee blijven dragen.

Ik weet zeker dat er veel meer mensen zijn die met Kerstmis dierbare herinneringen vieren. En tegen die lezers zou ik willen zeggen: heb lieve dagen. Met een lach en een traan misschien, maar vooral met de rijkdom die al die mooie herinneringen je brengen.

Waar je ook bent en wat je ook doet; heb ‘t goed.

Kerstliefs vanuit -natuurlijk, joehoe!- Nijmegen. 

Kiki

 

 

 

 

Foto hieronder: een cake die ik maakte voor deze kerst. Ik heb ‘m, lekker lui, gewoon gebakken met een mix. En daarna zelf merengue gemaakt (dit recept: klik) om het taartje mee te versieren.