De donkere dagen voor kerst (4)

Koekjes en boekjes.

Afgelopen dinsdag heb ik heel veel gingerbread koekjes gebakken. Die gingen samen met een kerstboekje dat wij afgelopen tijd maakten, naar alle buren in ons complex. Het kerstboekje is, samen met een doos feestelijke chocola en de koekjes, een kerstcadeautje van de huurdersvereniging voor alle huurders.

Het recept van de koekjes staat in het boekje en ook op mijn blogbericht van afgelopen dinsdag. Het was leuk om afgelopen weken met dit project bezig te zijn en omdat onze kerstboekjes (en de bijbehorende koekjes) allemaal zijn uitgedeeld inmiddels, kan ik er iets over schrijven op mijn blog.

Toen de boekjes terugkwamen van de drukker, zaten we trouwens nog even flink in de stress. We werken tegenwoordig met een online digitale drukker, dat is veel goedkoper. Maar soms wordt het dan ook haastwerk daar. Dat zagen wij af aan het boekje. Er zaten verkeerde snijlijnen in. Dus we hebben meteen gebeld en gezegd: dit gaan wij zo niet laten uitdelen, wat gaan jullie er aan doen? Ze waren heel prettig in hun reactie en 3 dagen later hadden we een nieuwe lichting boekjes, die wel goed was. Het waren kleine details die een ander misschien niet waren opgevallen, maar voor ons een probleem waren. Maar dat is dus prima opgelost door de drukker.

Het blijft erg fijn, boekjes maken! En dan op het laatst, als we ons werk op papier afgedrukt thuis in handen hebben, nog de ronde hoekjes erin snijden met ons machientje: zo leuk!

Kerstboeken

Over boeken gesproken: ik heb een paar leuke kerstboeken-tips voor je. Het eerste boek is een boek vol kerst-kook-inspiratie van mijn favoriete kookgekken: The Holy Kauw Company. Wij hadden ook een deal met hen voor een feest dat we voorjaar 2021 zouden geven (12,5 jaar getrouwd), waarbij zij de catering gingen doen. Maar door corona is dat feestje er niet gekomen en ging de catering ook niet door. Wel ben ik ze blijven volgen en ik blijf fan. Dit kerstinspiratieboek, met de weinig fantasierijke titel Kerst, is een echte aanrader. Kijk op hun website voor meer info: klik hier.

Wie is er niet opgegroeid met minstens een of twee sprookjes van Hans Christian Andersen? De Chinese nagtegaal, de prinses op de erwt: we kennen ze allemaal. Er zijn ook hele mooie kerstsprookjes van zijn hand. In het boek Kerstsprookjes vind je een aantal van zijn kerstverhalen. En je hoeft echt niet kind te zijn, om daar heel erg van te genieten. Hoe leuk is het als je deze magische kerstsprookjes ook nog eens verteld krijgt in een luisterboek?! O.a. te koop bij 2e hands boekhandel de Slegte, klik hier.

Ook een fijn kerstboek van een aantal jaren geleden: Kerstdagen van Jeanette Winterson. Twaalf verhalen en twaalf recepten. De recepten hebben wij nog niet gemaakt, de verhalen wel gelezen. Een fijn boek, dat je wel echt in de kersttijd moet ‘nuttigen’. Klik hier voor meer info.

Morgen alweer mijn laatste kerst blogje voordat ik vakantie neem. Tot morgen! 
Kiki