De donkere dagen voor kerst (1)

Vanaf vandaag t/m vrijdag: elke dag een blogje met onze gezellige dagelijkse (kerst) gedoetjes en leuke tips!

Het is druk mensen, en bloggen schiet er vaak bij in. Of nee, ik moet het anders zeggen: ik kies ervoor om de dingen met liefde en aandacht te doen, ook het bloggen. En omdat het drukke tijden zijn, blog ik dus minder vaak. Maar deze (werk)week ben ik er weer even elke dag. Met heel veel plezier een beetje kerstglitter verspreiden.

Gisteren hadden wij een heel fijn, warm kerstfeestje met buurtgenoten, voor ons buurtproject Jonkerblos. We waren met een gezellige club (ik plaats geen foto’s van de bezoekers want vergeet altijd te vragen of ze dat oke vinden). We hadden een prachtig, lief en mooi optreden van Lizzie en Nout, twee jonge, getalenteerde, dierbare bekenden van ons. Iedereen genoot en er hing een heel fijne sfeer van saamhorigheid.

De dag ervoor hadden mijn buuf en ik (wij deden de creatieve aankleding) bedacht om, naast een gezellige decembersfeer ook een mini kerstwinkeltje te bouwen. Zij had nog allemaal spulletjes uit Marokko te koop, waarvan de opbrengst bedoeld is voor een woestijndorp in Marokko. En ik had nog wat oude maar heel bruikbare leuke boekjes van ons, kerstkaartjes, cadeaudoosjes en nog wat kerstspulletjes. Alles voor een prikkie, er werd gezellig verkocht. En vooral: mensen vonden het hartstikke leuk om nog gauw een paar originele kerstcadeautjes te kunnen scoren. Dus: win-win.

We hadden de biertafel die we voor ons buiten-buurt-terras gebruiken neergezet en daar konden mensen lekker aan staan. Verder hadden we gluhwein en heerlijk kerstbrood, dat ons werd aangeboden door de verhuurorganisatie, die dit soort initiatieven een warm hart toedraagt.

Kortom: een echt kerstfeestje. Hieronder nog wat foto’s.

Rechts, midden en onder: ons kerstwinkeltje. Bovenaan: de biertafel met dakje en zelfgemaakte kerstfrutsels erin. Meteen gezellig! 

Nout en Lizzie die een mini kerstconcert gaven en heerlijk kerstbrood erbij. Cadeautjes! 

Kerstknutselen

Ik had flink wat kertsknutsels genaakt van koffiefilters (foto bovenaan en andere foto’s). Een dierbare buuf stuurde mij een link naar een heel makkelijke, leuke en effectieve knutsel. Een soort sneeuwvlokken of sterren, hoe je het maar wil zien. Iedereen die een aankoop deed in ons kerstwinkeltje kreeg een kerstfrutsel mee naar huis.
Wil je deze simpele kerstfrutsels ook maken? Check deze link.   Ik zit zelf helemaal niet op Instagram, maar dit filmpje kon ik wel zien, dus jullie vast ook.

 

Van herfst naar winter en weer terug

Wat was het een mooie winterweek zeg! Alles kreeg een laagje poedersuiker en tijdens de wandelingen met Freek, knisperde het gras onder onze voeten. We aten winterkost en kwamen helemaal in de kerststemming erdoor. Ons uitzicht veranderde ook ineens van het laatste snufje gloedvolle herfst, naar een eerste toefje winter. Wit poederig, met kale boomtakken. De kerstlichtjes buiten op ons dakterras geven extra ‘warmte’ nu.

En ja, dan is het bijna Kerstmis en krijgen we dat klassieke zachte weer met regen… Herfstweer dus. Niks aan. Maar inmiddels wel gegarandeerd, met kerst. We doen ‘t er maar mee. Hier zijn we toch wel in een feestelijke mood, regen of niet. Daarom elke dag een sprankeltje kerst hier. Tot en met vrijdag, daarna neem ik 2 weken vakantie.

Heb een fijne decemberavond, tot morgen!
Kiki