De 1e herfstzondag

Boekje, boekje, boekje, boekje, boekje, boekje, boekje…

En een lekkere herfsttip, dat ook.

Morgen gaat ons boekje voor een proefdruk naar Luxor (losse sheeds, zodat we de kleuren kunnen checken enzo) en als alles dan naar onze zin is, kan het overmorgen weg voor definitieve druk. Dan zijn we trouwens nog niet klaar, want eenmaal in huis, moeten wij de boekjes nog voorzien van onze kenmerkende ronde hoekjes, met onze eigen hoekjesmachine. En we moeten ook nog achter een display aan voor de boekjes.

Voordat het zover is: vandaag nog puntjes op de i, een laatste ontwerp-doorloop en mijn 2e illustratie maken. Tekstcorrecties zijn allemaal gedaan, in 3 rondes. Die worden gedaan door (bevriende) Robert, die leraar Nederlands is. Niet alleen dat is erg fijn, maar ook het feit dat hij super goed oplet en dat geen detail hem ontglipt. We kunnen er echt op vertrouwen, daar hebben we veel mazzel mee!

Tussen het super gefocuste werken door, zorgen wij uiteraard ook voor gezond en lekker eten en lekkere hapjes en drankjes voor the good working spirit. We begonnen de zondag vandaag (zoals elke zondag) met een brunch (foto onderaan). Daarna, om de herfst te vieren, een zelfgemaakte pumpkin spice latte. Die maakte ik -een tikkeltje gezonder- volgens dit recept (klik hier). Hij toont op de foto bovenaan (die ik vanmorgen maakte) heel donker maar als je ‘m doorroert, krijg je een mooie romige mix. Heerlijk! Het is weer de tijd voor uitgesproken en spicy smaken en geurtjes, fijn!

Afgelopen week kreeg ik trouwens ineens zin in de dalgona koffie (foto onderaan). Ook die maakte ik iets gezonder minder ongezond met agavesiroop i.p.v. suiker. Lange tijd werd gezegd dat agavesiroop veel beter is dan suiker, daar komen inmiddels andere berichten over. Het is net zo dikmakend, wordt tegenwoordig gezegd. Maar wat wel steeds werd en wordt genoemd is dat het een lagere glycemische index heeft en daarmee je bloedsuikerspiegel minder hard laat stijgen dan suiker. Dalgona koffie is eigenlijk latte macchiato omgekeerd en koud. Melk als drank, de koffie als schuim/room erbovenop. Voor een recept van dalgona koffie, klik hier. Je kunt heel makkelijk de suiker vervangen door dezelfde hoeveelheid agavesiroop te nemen.

Deze week raapten wij de eerste kastanje van de straat. Eetbaar, maar nog iets te klein en zielig om lekker op te peuzelen. Maar de bomen hangen er vol mee hier. Dat zie je onderaan op een van de foto’s door het raam, met de vage kastanje: op de achtergrond allemaal kastanje bollen). Over een week ongeveer, gaat ‘t feest losbarsten, ik verheug me daar echt op! En ik zit me intussen af te vragen of een ‘chestnut latte’ lekker zou zijn… (#weereenidee!)

Maar voor nu: chop chop! Tijd om verder te gaan met ‘t werk.

Fijne zonnige herfstzondag.

Kiki