Daar is ie dan

De zon, hoera! 

Jahoor, van de herfst rollen we hup, de zomer in. We gaan ‘t vieren!

En we zijn niet de enigen natuurlijk. Vandaag slenterden we door het Goffertpark en zagen we heel veel mensen al een voorproefje nemen op wat komen gaat: zomerzon en…ademruimte. Eindelijk weer (veel meer) lucht. Het park voelde als een vakantieparadijs vanmiddag. Skatende kids, huppelende hondjes, wandelaars, joggers, picknickers en een ijscokar (leuk gezicht maar helaas: smerig ijs). Het park is mega groot dus het past er allemaal met gemak, je loopt elkaar niet in de weg.

Buiten zijn en de lente-zomerbries in je haren voelen, neerstrijken op terrasjes en vooral -want dat mag nu ook weer- heerlijk happen bij een fijn tentje. Wij hebben voor dinsdag al een plekje gereserveerd op het terras bij een eettentje dat in de binnenstad op een hele mooie plek ligt. Of het eten lekker is moeten we ontdekken maar dat is voor ons niet eens het belangrijkste. Gewoon eindelijk weer eens uit eten gaan is al een feest! En zodra wij onze vaccins binnen hebben, wordt een winkel binnenstappen denk ik al net zo’n feestje. Ik wil zo graag naar Dille en Kamille…En gewoon, lekker shoppen bij de supermarkt, ha! Ja, wij hebben (op een enkele keer na dat Dejan voor ‘noodgeval’ ging) al ruim een jaar geen supermarkten meer bezocht. Alles steeds online besteld. Dat was prettig maar ook gedoe. Maar wij wilden dat beetje risico liever nemen met bezoek enzo, dan met boodschappen doen. Anyway. Fijn dat het zo de goede kant op gaat!

Komende dagen willen we graag uitgebreid op pad gaan met de Vespa, samen met onze Freek. We hebben leuke plannetjes daarvoor, zoals lunchen bij de wijngaard in Groesbeek na een wandeling in de heuvels dit weekend. En maandag willen we naar de markt (voor bloemen en groenteplantjes). Natuurlijk ook weer terrasje hangen bij Philipse.

We hebben verder lekkere lichte maaltjes op het menu staan, geurig zoet zomerfruit in huis en het dakterras straalt ons tegemoet. Daar gaan we niet alleen zelf van genieten, maar ook met ons gezellige bezoek van de komende tijd (alles uiteraard binnen de veilige grenzen). Morgen gaan we als het zonnetje warm genoeg is buiten ontbijten, lekker in de pyjama. Intussen ligt katertje Jasper op de vensterbank te genieten van licht en warmte.
Zonnestralen, wat zijn jullie welkom…!

Lastig lijf

En dan nu een wat minder feestelijk thema maarja, ‘t is een real life blogje… Dus hop top top, voor de dag ermee: de echo van mijn schouder. Die viel vies tegen. De radioloog vond het schrikken van wat hij ‘aantrof’, zei hij. “Je schouder is één en al ontsteking, hoe kan het dat je er nog zo gezellig bij zit?”.
Misschien is dat de pijnstiller wel, ik weet het niet. Ik verga namelijk (gelukkig!) niet van de pijn, heb alleen wel veel last ‘s nachts met regelmatig pijnsteken overdag. Maar niet doorlopend. Alleen het ziet er rottig uit op die echo en daar moeten we wel iets mee.

De radioloog denkt dat mijn schouder helaas niet meer met een cortostoideninjectie te helpen is, de ontsteking is te groot en heftig. Zo’n injectie zou hij dan moeten zetten maar (afgezien van het feit dat ik dat niet ter plekke had gedurfd) ziet hij er geen heil in. Wat hem betreft is het werk voor de orthopedisch chirurg. Daar gaan uiteindelijk mijn reumatoloog en ik natuurlijk over. Maar hij was wel meteen duidelijk en eerlijk en dat waardeer ik altijd. Openheid en helder zijn, vind ik fijn(er). De radioloog zei hij dat hij mijn reumatoloog dezelfde middag nog zou gaan bellen om te overleggen want hij vindt dat ik te laat een bel-afspraak met haar heb (over 3 weken). Dus wellicht hoor ik binnenkort de reumatoloog en dan moeten we maar overleggen wat te doen.

Voor nu ga ik me daar maar niet te druk om maken. Want voor nu vieren we zomerfeestjes. En als jij dat ook van plan bent -uitbundig of juist klein- dan wens ik je fijne feestdagen toe, ha!

Ik meld mij weer na onze ‘lekker-weg-dagen’ dus rond woensdag/donderdag.
Ciao, tot gauw.
Kiki 

#Zomerzon
#Buitenzijn
#Eindelijk
#Minivakantie
#Lastiglijf
#Tips
#Thuisstad
#Vakantiewonenindestad

Foto’s

Bovenaan en hieronder
ik ben stout geweest: heb wilde bloemen geplukt in de berm. Er waren enorm veel bloemen, ik weet dat bij het plukken veel zaadjes loskomen, en ik plukte de bloemen die al een knak hadden. Dus ik vind dat ik stout was maar niet al te erg… 😉 De mooierdjes staan prachtig bij in onze boomhut.
En verder: wat was het fijn dat we vandaag het zonnescherm weer nodig hadden! 

Hieronder
Linksboven: husbandlief maakte paprika, gevuld met bloemkoolrijst, zwarte bonen, ui, knoflook, tomaten, koriander en djinten. Zalig! Recept vind je hier.
Rechtsboven: gewoon, aardbei met yoghurt. Wordt nog lekkerder met een drupje vanille-essence.
Linksonder: salade nicoise. Zijn we hier dol op.
Rechtsonder: een toetje dat we af en toe maken, en lijkt op Bessola. Ken je dat? Gort met rozijnen en bessensap. Dat laatste maakt het heerlijk fris. In de winkel koop je het in een pak en dat is smullen! Maar daar zit suiker in en dat vermijden we hier zoveel mogelijk. Dus maken we ‘t zelf. Dit is een lekker recept.  Je kunt i.p.v. suiker, stevia gebruiken als zoetmaker. Het heet ook wel krentjebrij of watergruwel