Chocomousse, november, sint en knus

Een korte bijpraat. 

November. Ik vind ‘t een fijne maand. Knus, soms lekker onstuimig, soms ook stemmig. En dan die guitige sinterklaassfeer…!

Over guitig en sinterklaas gesproken: we hebben inmiddels uitgebreid kennisgemaakt met onze ‘ere gast’ van 8 jaar, die via Buurtgezinnen.nl geregeld gezellig bij ons komt. Ze kwam ook de sinterklaasintocht kijken afgelopen zaterdag. En samen kruidnootjesbrood bakken, tomatensoep maken, door het Goffertpark struinen, Zapp tv kijken en een sinterklaasverhaal verzinnen (waar wij een klein boekje van maken voor haar). Het is gezellig en heel vrolijk. En onze creatieve skills en ervaring kunnen we op een leuke manier toepassen.

We zijn op creatief vlak trouwens sowieso flink bezig. Met een boekje (mag nog niet bekend maken wat en voor wie), met kerstkaarten maken voor andere mensen (en ze helpen om er een leuke tekst bij te verzinnen), we gaan bezig voor de huisstijl (logo o.a.) van een vriendin van mij die paardencoach is, we maakten een verjaardagsposter voor een jarige van 10 en we hebben een paar creatieve verzinsels voor zaterdag voor ons buurtterras in sinterklaassfeer. Dat doen we trouwens binnen, want het wordt guur buiten. Zoals het hoort in november. Beter dan 20 graden. Maar ik mag morgen gezellig naar de kaakchirurg om een afgebroken verstandskies te laten verwijderen. Volgens hem wordt ‘t een fluitje van een cent, dus ik hoop dat ik het buurtterras zaterdag gewoon door kan laten gaan, we zijn met een gezellige club mensen. In elk geval is het voor iedereen – en ook voor als je verstandskies net verwijderd is- meer comfi om het binnen te doen.

In de keuken zijn we ook lekker creatief van alles aan het uitproberen. Zo maakte ik een choco mousse (alhoewel het niet echt luchtig is maar meer fluwelig) die super simpel is en zalig! Gemaakt met alleen water en pure chocola, al deed ik er ook wel een snufje zout bij en wat druppels vanille essence. En je kan ook melk gebruiken ipv water. Maar dat hoeft allemaal niet. Dit toetje (foto bovenaan) ook maken? Check deze link.

Onze agenda is flink gevuld de laatste tijd. Dus ik hou ‘t hier weer bij. De kaarsjes zijn aan, wij kruipen met de beestenkindjes op de bank.

Ik wens je een fijne novemberavond! 
Kiki

 

 

 

 

 

Hierboven: ik hou van de donkere avonden en vroege schemer. Lekker kaarsjes aan (lichtje hierboven voor ons gemaakt door onze nieuwe ‘ere gast’), dingen bakken (kruidnootjesbrood, recept volgt nog) en dingen maken (zoals een verjaardagsposter voor een 10 jarige, gebaseerd op de geboortekaart die we 10 jaar terug voor haar ontwierpen).

Met onze beestenkindjes is het extra knus in de herfst en winter. Ze kruipen wat vaker op de bank net als wij en samen naar buiten turen in de herfstblaadjes is fijn! 

Bij ons in de straat met eindeloos veel bomen is de herfst zo mooi! En in het park komen de bomen al langzaam in winterstemming…