Bye bye zomer!

Zondag  22 sep. 2019

Wat een stralend weekend was dit! Een heerlijk afscheid van de zomer.  

Het is morgen officieel herfst en ook dàt vind ik fijn, ik hou van de herfst en verheug me op alles dat komen gaat. De kleuren, Freek drentelend door de dwarrelende herfstconfetti (Dirk werd altijd zo blij van de vallende blaadjes!), kastanjes rapen en snoepen, (nog meer) paddenstoelen in rood en wit en van alles dat daar tussenin zit, mistige dagen, gouden dagen, heerlijke hersthapjes koken -ook voor de eetkeet- en ons goudboekje fabriceren.

Hier bij Boslust hebben we dit laatste nazomerweekend goed gevierd, o.a. in  Doesburg bij de kadefeesten. Prachtig weer, goeie sfeer, mooie plek zo bij de glinsterende IJssel, en er was van alles te zien en te doen. En…hoera, hoera, we zijn weer op pad gegaan met de Vespa!! Dejan was ervan  overtuigd dat zijn enkel stevig genoeg is, heeft gisteren een oefenritje gereden dat goed ging, en vandaag: hup, weer heerlijk zoeven door de zon! Dat ging geweldig. Freek was het nog niet ontwend en ging heerlijk liggen op mijn schoot (uiteraard goed vastgemaakt aan mij). Zo blij dat we dit vandaag konden doen! En als de herfst het toelaat, was het vandaag niet de laatste Vespadag van dit jaar. Anyway, we’ll see…

Verder bakte ik weekendcakejes met een roomtopping erop, volgens dit recept. Ik plakte er framboosjes op en groene blaadjes, omdat het zondag was, en omdat het nog heel, heel even zomer was.

En verder hou ik ‘t kort, ik duik vroeg ons holletje in.

Morgen wordt ‘t grijs en morgen is het herfst.
Zomer 2019, je was een aparte. Heet, heter, heetst! En dat laatste, het aller- allerheetst, nog wel op de dag dag ik 50 werd… Een zomer vol met gebeurtenissen -ook bij familietje Boslust, en niet allemaal even leuk. Maar zomers dat wàs je en we hebben je in elk geval gevierd.

Bye bye zomer, hallo herfst! 

Foto’s hieronder: vandaag in Doesburg bij de kadefeesten + een snufje zomer dat dit weekend nog op tafel stond.