Brood enzo

Oefening baart kunst. Het cliché is weer es een waarheid als een koe. 

Gisteren hebben we heel gezellig geluncht met Jolande mijn vroegere Nijmeegse schooljuf, en Andre onze huidige Nijmeegse buurman. En dat oefening kunst baart, weet Jolande maar al te goed. Wat maakte die magisch mooie tekeningen op het schoolbord zeg! Dat lukt je natuurlijk ook niet in een dag.

Ik had een desembrood gebakken, het zoveelste, dat eindelijk echt goed gelukt was. Goed genoeg in elk geval, om het op tafel te durven zetten. Onze lieve gasten hebben er van genoten, dat was erg fijn. Het brood moet nog beter maarja, ik ben ook nog maar een paar maanden aan het oefenen. En oefenen is de truc. Proberen, paar keer falen, weer proberen, tot het ineens lukt.
Het brood was lekker mals en de korst lekker knapperig. Het moet nog veel mooier, daar ga ik me nu vooral op richten. Ik heb het desem gebruikt uit de You tube video ‘Masterclass desembrood bakken‘ van Maroeska Metz. Wel heb ik dat desem vervolgens geactiveerd met roggemeel, via dit bakrecept. Het brood zelf heb ik ook met dat recept gemaakt en ik ga zeker met deze combi van desem en recept door met oefenen!

Verder was het super gezellig met mijn jufke gisteren. Ik vind het trouwens leuk om nog steeds te refereren aan haar juf zijn, omdat ik -naast een dierbare band met haar sinds een aantal jaar- heel erg fijne herinneringen heb aan mijn schooltijd bij haar.

Nou, ik ga maar weer eens afronden voor een duik in bad en het bad is vol. Fris en fruitig de dag beginnen, fijn. Of lekker loom je bed in rollen na een lavendelbad: ook heel aangenaam.
Fijn weekend gewenst alvast. Heb ‘t goed, ook als het giet. Lekker in je tent een boekie lezen, of in de caravan muziekjes luisteren terwijl je de regen zachtjes op het dakje trommelt. Ook leuk: thuis een taart bakken. Brood bakken; nog leuker, ha! Anyway. Morgen vieren wij nog een piepklein beetje verjaardag met mijn nicht samen, zondag is boekjeswerkdag (met als kerst op de taart een Indonesisch feestmaal van de toko) en ik meld mij weer na het weekend.

Tot gauw!
Kiki

#Broodbakken
#EnDelen
#Dierbaar
#Hobby
#Oefenen
#EnSteedsBeterWorden
#Weekend
Bovenaan en hieronder: mijn eerste ‘best goed gelukte’ desembrood, gemaakt van zelfgemaakt zuurdesem.