Bos, feestje, picknick, Vespa, tuin, eikje.

Donderdag 21 mei 2020

Als er ook maar een kleine smoes is om iets te vieren, zijn wij van Boslust er wel voor te porren!

Het was een officiële feestdag vandaag en dus vierden wij dat, ha! Te beginnen met warme croissantjes bij het ontbijt. De afbakkertjes van Delifrance hebben we pas ontdekt en zijn een aanrader, ze smaken als verse croissants van de bakker. Met wat roomboter en jam erbij een feestelijk ontbijtje.

Onze lunch was een simpele picknick in de bossen bij Loenen. Lekker struinen, en dan even pauze met brood en fruit (en een wafel voor meneer Boslust). ‘Werken voor ons voer’, jaja!
Het was weer een fijn zomertochtje op de Vespa. En de wandeling maakten we door een zalig geurend bos met veel naaldbomen die met deze warmte extra sterk ruiken. Deed ons allebei denken aan vakanties in Cyprus en Griekenland.

Happen is in het bos is altijd extra lekker, hoe simpel het eten ook is. Misschien laten we een voordrager op de Vespa monteren zodat we er een rieten bak op kunnen bevestigen voor als we ergens gaan picknicken (en voor boodschappen). Zie ‘t helemaal voor me.
Hieronder wat foto’s van vandaag.

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Dubbel

Wij zijn begonnen met klussen in de tuin en dat gaat oké. Het moet, echt heel nodig. Doen we het nu niet, dan is het een paar weken verder allemaal zo ruig gegroeid (zeker de vele heftige woekeraars die goeie planten verstikken) en kunnen we er helemaal niks meer mee. Dan krijg je de agressievelingetjes niet meer uit de grond getrokken, en kun je de halve tuin gaan omscheppen.
We zijn op zich wel lekker op dreef. Vraag niet hoeveel ibuprofen we d’r allebei voor nodig hebben (dat spul gebruik ik al jaren, zonder zou ik niet kunnen en nu dus de dubbele dosis een weekje) maar het lukt. En het helpt wel om de chaos wat weg te werken.

Wat alleen taai voelt: het is zoooooveeel… Intimiderend gewoon. En dan hebben we het alleen over een beetje rust erin brengen, en nog helemaal niet over echt een mooie tuin maken. Maar oké: met rust erin, wordt ie al snel best aardig. Want het is geen ‘tussen twee schuttingen’ tuin zoals bij het blok achter ons. Het is een lekker brede tuin. Door de bosachtige sfeer eromheen, wordt het met flink wat moeite, weer een beetje idyllisch en dat is leuk.

Maar wat ons nog het meest intimideert in de tuin: over 3 weken (als we net hersteld zijn van deze toestand) kunnen we alles weer overnieuw doen. Het gaat maar door, oh oh! Daarom zoeken we naar een goeie alternatieve woonplek zonder tuinzorgen. En tegelijkertijd beseffen we ook: juist diezelfde tuin kan het ‘waarderen’ van zo’n alternatief stekkie wel eens in de weg gaan staan. Want wat een groene oase hebben wij om ons heen en wat een uitzicht geeft dat…!
Heel dubbel allemaal.

Licht en lucht

De klussen die we onder meer doen in de tuin, zijn onkruid weghalen, boomschors storten, snoeien. En drastisch ook. Ik moest de weelderige klimophaag bij de schutting flink uitdunnen en de kamperfoelie die er als een geurige sluier (vanaf de buren) overheen groeit, moest tot bovenaan afgeknipt. De boel verstikte namelijk en werd geel, er moest lucht in en licht bij. Ik vind dat zielig, al dat afknippen, ha! Dan denk ik: auw, arme mooie groene blaadjes… Maar het moest. We hebben nu trouwens wel een halve meter extra ruimte bij de tuintafel.

We hebben ook de grote laurierboom helemaal tot op het hout teruggesnoeid. Die boom is mooi, maar werd topzwaar, leunde steeds schever, groeide uit de kluiten en drukte de hazelnootboom weg. En we konden er bovenop niet meer bij met snoeien. Nu mag ie opnieuw beginnen maar we houden ‘m wel lager. En nu is ineens de hazelnootboom de ster van de tuin en dat vinden we geen enkel probleem! Hij is leuk en geeft elk najaar lekker veel noten, als de eekhoorn ze niet opeet. En er komt nu ineens ochtendlicht de tuin in vanuit het oosten. Da’s nieuw voor ons en fijn, wat licht en lucht.

Als we nu ‘s morgens met allemaal pijntjes naar beneden komen (lekkere kneusjes) en baf! die tuin komt in beeld, dan is dat toch een soort een pijnstiller.

Jonge stiekemerd

Op de foto hierboven: een jong eikenboompje. Die moet je hier bijna dagelijks uit de grond trekken, als je niet  een tuin vol eikenbomen wil. Deze kleine slimmerik had zich stiekem verstopt en was al zover gegroeid, dat ik ‘m niet weg kon doen. Ik kreeg het boompje met veel moeite met wortels en al uit de grond en nu staat ie in een vaas met klein bodempje water. Daar mag ie verder groeien als ie wil, dan wordt ie een kamerplant.

Weekendbloemen

Ik miste mooie bloemen in huis. Na 5 keer een bos tulpen bij de online bestellingen van Jumbo, wilde ik graag weer wat andere bloemen. Maar ik vermijd de winkels liever (is ook wat ons nog steeds wordt geadviseerd). Ik dacht even ‘zal ik dan toch zwichten voor Bloomon en een abonnement bestellen?’ maar nee, daar heb ik nou echt geen zin in. Dus vroeg ik bij het kleine familie-tuincentrum hier in de wijk of ik bij hen bloemen kan bestellen. En dat ze ze dan bezorgen. Dat was geen probleem. Ik heb een plukbos besteld, en morgen worden ze gebracht. Verheug me erop!
Verder komt onze huishoudelijke hulp Annelies morgen boodschappen van de appie brengen, ook fijn. We hebben echt geweldige hulp van haar! Binnen door haar laten schoonmaken doen we toch voorlopig nog niet maar ze helpt ons in de tuin, haalt zakken boomschors voor ons, doet boodschappen. Dat is goud waard, echt waar!

Morgen gaan we weer verder met het troostboekje -dat vanaf nu Zomerboekje heet- en dat is ook fijn. Weer even met iets bezig zijn waar we echt goed in zijn en geen pijn van  in ‘t lijf krijgen, oh oh…

Ik ga naar dromenland. Hieronder nog wat foto’s van het zomerse bos vandaag.

Wens je een rustige nacht ⭐︎☽
Kiki

 

 

 

 

 


▼   I ❤︎ foto’s maken van de groene weelde met mijn lieve mannen erin…