Boomhutbabbel

Kussenhoes & kast

Dit grappige gevalletje hierboven heeft het 3,5 jaar volgehouden op de bank. Maar met beestenkindjes in huis heeft niet alles het eeuwige leven (= gaat er best veel stuk…). Er zit inmiddels een gaatje in dus hup! redden die vogel, voordat het te laat is. Nu hangt ie veilig aan de muur. Iemand mailde laatst al met de vraag waar we dat kussen vandaan hebben. Maar of het nog te koop is, dat is de vraag. Wij kochten ‘t een paar jaar geleden, merk House Doctor, en het kussen kostte rond de 40,-.

Kastklets

De nieuwe kast staat ook (foto’s onderaan) en we zijn er super tevreden over. Veel boeken zijn naar de werkkamer gegaan, een paar bleven in de woonkamer en verder staan er dierbare en speciale spullen in. Het is geen sexy kast, geen funky design of wat dan ook; het moest een neutrale kast zijn die veel licht doorlaat. En die het uitzicht ook vanuit de eethoek niet belemmert, zoals de oude kast wel deed. Dankzij de open zijkanten en glazen legplanken komt er nu veel meer licht in de woonkamer en zien we, zittend aan tafel, nog meer van ons mooie bosuitzicht.
Meneer Boslust heeft de kast in elkaar gezet, mevrouw Boslust was assistente en zorgde voor de randvoorwaarden. Lekker traditioneel, we know. Veel stress gaf het bouwen trouwens niet maar dat was omdat we allebei onder de oxazepam zaten, ha! Grapje…

Wat trouwens super leuk is: onze oude kast (die ‘lelijk’ genoemd werd op dit blog maar dat eigenlijk helemaal niet is), krijgt een fijn nieuw plekje. Beneden in de centrale hal kan je spullen neerleggen die je weg wil doen en waar een ander misschien nog iets aan heeft. We zien er regelmatig iets aangeboden liggen. Boeken, tassen, kopjes, glazen, tijdschriften en meer. Wij hebben zo al een heel fijn ovenschaaltje de boomhut binnengesleept, 3 glazen en een koffiekopje. Je weet nooit van wie het komt, het ligt er gewoon ineens en je mag het meenemen, zo leuk! Uiteraard konden wij onze grote kast er niet neerleggen maar we hingen foto’s en een briefje op het prikbord dat de kast gratis beschikbaar was. Even later kon het briefje er alweer afgehaald worden, en had de kast een nieuwe eigenaar: de kleindochter van een onderbuurvrouw. Daar worden wij nou blij van. Iets dat voor de een niet meer past, kan voor de ander juist van pas komen. Het is gewoon een pop up kringloopwinkel hier beneden in de hal, ha!

Tijd om af te ronden en ons toko diner op te warmen. Vanmiddag gehaald bij Toko Rinus. En die is goed. Erg goed. Dus we verheugen ons op het 2e feestmaal van hen. Tafel even gezellig dekken, kaarsjes aan, smullen maar. Verder gaan we aan ‘t websitewerk dit weekend. Onze eigen site heeft nieuwe zorg nodig. Brainstormen, teksten aanpassen, ‘zooi’ eraf halen die niet meer relevant is en het leukste: een fris en fruitig nieuw ontwerp maken voor de nieuwe boekjes die wij gaan produceren straks. We hebben er zin in!

Vanuit onze Nijmeegse boomhut: fijn weekend gewenst.
Dejan en Kiki

#Stadseboomhut
#SpullenRedden
#VanKaterklauwtjesEnHondenhyper
#LoveNest
#OnsPaleisje
#Kringloop
#GeefHetDoor
#FijnWonen