Bonbons uit het bos

Maandag 14 okt. 2019

Oh jongens, wat een feest is het toch elke herfst weer…
Als dan die eerste week van oktober geweest is, wij het bos in gaan met hooggespannen verwachtingen, we struinen richting DE bomen en ze zien ze liggen: roodbruin en glanzend, knoeperds van kastanjes. En dan te bedenken dat we er alleen maar even voor naar het eind van de straat hoeven te slenteren, en in het bos om het hoekie liggen ze al voor het oprapen. Niet teveel meenemen, want eigenlijk is het gewoon jatten van de dieren. Dus een klein beetje. En wat we niet opmaken, gaat binnen een paar dagen terug die kant op.

Kastanjes zijn cadeautjes

De eetbare natuurlijk, what else. Ze zijn goddelijk. Oh, natuurlijk liggen er nu versgeraapte kastanjes thuis voor een kort verblijf in de fruitschaal, en het mooiste mooierdje pronkt op de eettafel met andere kleine herfstschatten. Maar hé, wij van Boslust willen natuurlijk vooral lekker snoepen uit de keuken van chefkok Natuur. En al dat lekkers wordt gemaakt in samenwerking met Het Seizoen. Perfect, niks meer aan doen. Alleen maar heel erg happy zitten te wezen met zo’n ‘herfst-bonbon’ in je mond. Elkaar aankijken en weten: dit is dus weer een onvervalst Hoera!moment.

Ciao, tot gauw. 

Hieronder nog wat foto’s van het weekend, dat naast twee dagen lekker lang het bos in, verder vooral bestond uit Freek, boekje-werk en genieten van de herfst, ook in huis.

Freek kreeg buurtgenoot ‘tante Ingrid’ op bezoek (en wij ook ;-)). Dat zij een heel groot hart voor dieren heeft, dat voelt Freek en dat merken wij dan weer aan hem, lief! En verder: Freek ligt tegenwoordig graag bij mij op schoot als ik op mijn bankje aan tafel zit. Hij past er eigenlijk net niet, het is een beetje proppen maar ik vind ‘t zo cute! Ook ligt hij steeds meer in zijn tentje, nu we een speciaal mandje voor zijn speelgoed hebben. Een ‘krat’ dat ik bij de Hema kocht. Opvouwbaar, bescheiden formaat, handig! En Freek heeft in zijn tent nu alle ruimte voor zichzelf. Hij mag er graag een kwartiertje kluiven! Of een tukkie doen.

  1. Van buurvrouw Nellie kregen we warme zelfgemaakte stoofpeertjes, jammie! Dat bracht me meteen op het idee om ze zelf ook weer te gaan maken, voor mijn eethuisje. Op het eerstvolgende menu staan ze erbij. En ik heb ‘t huisje trouwens alweer vol zitten hoor! Zo leuk dat het lekker loopt…
  2. Het is alweer maillot-weer en daar word ik blij van! (en ook van pootje(s) op de bank en de warme hand van husbandlief, een vast terugkomend avondritueel)
  3. Bovenaan nog net geraapt in het bos, hierboven net gekookt bij de familie Boslust Ze waren to die for!
  4. Het is niet alleen kastanje- en maillottijd, maar ook tijd om overdag weer een lampje aan te doen. De dagen worden korter en donkerder…