Boekjes & hoekjes

Met een paar dagen vertraging hebben we nu de 1000 herfstboekjes voor zorginstelling Attent in huis. Nu mogen we met ons ronde-hoekjes-machientje, 2000 ronde hoekjes maken. Een cool klusje!

Het is het 17e boekje dat wij samen hebben gemaakt, en het 2e boekje voor (en met) deze instelling. Vorig jaar werkten we aan een herinneringenboekje met de ouderen samen, dat kwam in december uit. En er was al een 2e boekje in de maak toen de coronacrisis begon. Dus herinneringenboekje nummer 2 staat nu al maanden in de wacht. Nu hebben we een soort troostboekje gemaakt -het herfstboekje dus- dat door Attent cadeau gedaan wordt aan al haar cliënten.

Volgende week worden de boekjes opgehaald, intussen voorzien wij alle 1000 exemplaren van ronde hoekjes. En dat is een leuker en sneller klusje dan we hadden durven hopen. Omdat er geen ringbandje in dit boekje zit, en omdat het een dun boekje is, gaat het hoekjes maken veel makkelijker. De snijmachine kan er wel 4 tegelijk aan dus wij zijn in een dag hup, helemaal klaar!

Wie tot een jaar geleden een abonnement had op onze miniboekjes, en ook lezer is van dit blog, zal de voorkant van het herfstboekje herkennen. We hebben de voorkant van een ouder boekje dat we in 2018 maakten, hergebruikt. Wel wat aangepast enzo, maar we vonden die zo vrolijk dat we ‘m weer van stal hebben gehaald.

Verder zijn al die 17 boekjes die wij gemaakt hebben van 2011 tot nu, verschillend. De inhoud natuurlijk, de  dikte, wel of geen verhaaltjes, wel of geen muzieklijstjes, poëtische onderdeeltjes, wel of geen ringbandje. Soms drukten we op wit papier, meestal op chloorvrij hergebruikt papier.
Maar een ding hebben al die 17 boekjes met elkaar gemeen: het formaat (ansichtkaart) en: de ronde hoekjes. Ze zijn ons kenmerk.

We gaan hier in Nijmegen weer zoeken naar een fijne drukkerij voor onze eigen boekjes, maar voor zo’n gote oplage als nu en voor een instelling, is online laten drukken veel voordeliger. Alleen: die doen de ronde hoekjes niet. Teveel werk. En dus doen wij het sinds vorig jaar zelf. Voor onze eigen boekjes gaan we dat straks ook doen, dan kunnen we ook daarbij besparen op de kosten en de boekjes voor een sympathiek bedrag verkopen.

We zijn blij met de snijmachine en het aanbrengen van de hoekjes is een feest om te doen. Het hele proces begint bij ons, dan maakt de drukkerij er een tastbaar product van en wijzelf brengen tenslotte dat typerende puntje op de i aan.

En nu gaat de instelling de boekjes uitdelen aan al haar cliënten, die er tijdens het doorbladeren van hun boekjes -dat hopen we enorm en dat was ook onze missie- misschien wel even een glimlach bij krijgen.

Mooi werk hebben wij toch… ☺︎

Dejan & Kiki

#OnsWerk
#Missie
#Coronatijd
#Troostboekje
#Boekjes
#MetRondeHoekjes
#DoMoreOfWhatMakesYouHappy
#…AndOthers!
#Liefdewerk