Blij met blog!

Donderdag 16 april 2020

Tante Boslust is trots op de nieuwe (blog)jas! En verder: nog meer probeersels met koffie dalgona en wat leuke lichtpuntjes.

Wees  warm welkom in mijn opgefriste piepkleine hoekje van blogland! Lekker he, deze nieuwe stijl? Niet alleen heeft mijn blogje nu een frisse lentelook maar inmiddels is er ook een nieuw logo, een nieuwe tagline onder het logo (ineens hadden we ‘m en hij klopt helemaal voor ons!) en vooral: er is een compleet nieuwe basis gekomen. Dat werkt weer veel fijner voor mij want de oude versie was zo oud dat ik regelmatig problemen moest oplossen, en de editor niet deed wat ik wilde.

Het was even wat werk voor mijn mooie husband de vormgever maar het is super goed gelukt. En mijn ‘nieuwe’ blogje motiveert mij om er nog geïnspireerder mee aan het werk te gaan. Er komen nog wat puntjes op de i. Zo is Dejan online poppetjes aan het illustreren van ons familietje en die krijgen straks ook vaste plek hier op blogje Boslust.

Koffie dalgona hack deel 2.

Hierboven zie je een nieuw probeersel met de koffie dalgona waarover ik gisteren schreef. Ik vind de hoeveelheid suiker in deze koffie dalgona niet fijn en dus probeerde ik of het ook anders kan. Ik kan je melden:  koffieschuim maken met alleen stevia werkt niet, helaas. Vandaag maakte ik ‘m met agavesiroop en een  super klein snuffie vanillesuiker (net als een snuf zout, meer niet) en dat lukte prima. Een lekker romig stevig koffieschuim was het resultaat en ik ben nu officieel verslaafd! Wat ik hierna ga proberen, is dalgona maken met alleen kokosbloesemsuiker. Is ook niet heel gezond (net als agavesiroop niet) maar minder erg dan pure suiker. Wat ik trouwens doe, is van alles 1 deel nemen. Dus 1 el koffiepoeder,  1 el agavesiroop, 1 el water. Dat geeft maar de helft en toch al meer dan genoeg koffieroom voor een heerlijke kop.

Persoonlijk vind ik deze koffie alleen lekker in de ijskoude variant. Dus ik zet de beker met melk eerst even in de vriezer terwijl ik de koffieroom maak. Het is gewoon vreselijk lekker…Jammer eigenlijk, want gezond is anders. Gelukkig wandel ik veel. Met Freek, en vanaf vandaag ook weer met vriendinnetje Anita. We hadden een prachtige boswandeling vanmorgen en het was niet druk gelukkig. Volgende week weer. Goed afstand houden en elkaar een denkbeeldige knuffel geven bij het afscheid. Gek nog steeds maar fijn om weer even zonder telefoon bij te kleppen.

Al dat wandelen doet me goed en dus blijf ik het doen. Wat we hier ook blijven doen: nog steeds heel weinig nieuwsprogramma’s kijken en ook geen persconferenties enzo (er komen steeds meer ergernissen over Rutte en co lees ik, en precies daar wil ik uit weg blijven). Het is veel vrediger zo en ik besteed de tijd en energie liever aan dingen waar ik blij van word, en waarmee ik anderen een snufje sweet vibe mee hoop te geven.

Ik sluit de vergadering, ha! We gaan koken. Dejan is al begonnen en heeft weer de soul- en jazzradio erbij aan staan. Goeie geluiden en geuren komen uit de keuken, heerlijk, i’m going to join the club!
Hieronder heb ik weer een paar lichtpuntjes voor je.

Ciao, hou vol en blijf (of word…)gezond 💪🏻🌷🌱
Kiki 

Lichtpuntjes ✨

• Lekker liedje
‘Heb je nog meer leuke muziektips?’, vroeg een bloglezer. Nou moet ik meteen effe zeggen: ik ben een muzibeet ha! Mijn muzieksmaak is totaal inconsequent, en ik ben een labiele liefhebber. Want ik vind nooit  een hele plaat goed, vaak maar een of twee nummers. Wel ben ik trouw: vind ik een band goed (zoals America) dan blijf ik dat goed vinden. Anyway, ik heb hier weer een leuke voor je: Hell N Back van Bakar.
Lekker nummer. Ramen open, heerlijk diep inademen die schone lentelucht en even wegdromen. Of tijdens het koken (doen wij dus zometeen ook weer), ook fijn. Dit is het nummer, enjoy!
• Lekker koken 
Zin om iets leuks te doen samen met vrienden, uiteraard zonder dat je elkaar op hoeft te zoeken? Wat dacht je van een online kookworkshop? De Kookfabriek biedt nu online groepsworkshops aan, en dat is nog gratis ook. Je schaft van tevoren de ingrediënten aan, krijgt een link naar een livestream en dan kun je samen de workshop volgen. Yummy en gezellig, ik denk dat ik eens even een paar mensen probeer te porren voor dit idee…
• Effe naar Groningen
Het Groninger Museum is super vind ik. Wij hebben er onze ogen uitgekeken. Op dit moment kun je er natuurlijk niet naartoe maar ook het Groninger Museum heeft de virtuele deuren opengegooid en je kunt nu heerlijk rondstruinen via de 360 graden tour. Misschien ook iets om samen met anderen te doen als ‘troostactiviteit’ voor alles dat afgezegd moet worden?