Blij!

Droomproject en: eindelijk winter!

De eerste ‘normale werkdag’ van 2024 is voor ons super inspirerend begonnen. Ik had ingeschat dat ik er nog heel lang niet over zou kunnen/mogen babbelen hier, maar ‘t was eigenlijk na één overleg gisteren al in kannen en kruiken: wij gaan een boekje maken voor de Vierdaagse, i.s.m. Stichting 4Daagse.

Het wordt een troostboekje, dat wandelaars die de Vierdaagse niet kunnen uitlopen (om wat voor reden dan ook) overhandigd krijgen. Als hart onder de riem. Onder het motto: de Vierdaagse stopt hier dan wel (abrupt?) voor jou, maar ook weer niet helemaal; we willen je nog even vasthouden en een papieren knuffel geven. En die ‘papieren knuffel’ gaan wij komende maanden maken. Zo blij mee!

Het idee kwam van onszelf en we hebben ons daarmee gemeld bij de Stichting 4Daagse, de organisatie die de Vierdaagse organiseert. We hebben er tussendoor zelfs nog even contact over gehad met burgemeester Bruls van Nijmegen en die mailde ons dat er altijd veel initiatieven zijn rond de Vierdaagse, maar “dit idee heb ik nog niet eerder voorbij zien komen: dat juist de uitvallers een hart onder de riem krijgen” (zijn letterlijke woorden, dat was heel motiverend om te lezen).

Dat vonden ook de communicatiemedewerkers van Stichting 4Daagse met wie wij gisteren voor het eerst aan tafel zaten voor overleg. In hun bijzondere Vierdaagsekantoor aan de Berg en Dalseweg; wow wat een prachtpand! Het was een heel inspirerend en stimulerend overleg, waarbij al allerlei mooie suggesties over tafel gingen. En de conclusie was dan ook van beide kanten: ‘dit boekje moet er komen’.

Dit is voor ons een droomproject. Er komt zoveel bij elkaar; mijn Nijmeegse wortels en de binding met de Vierdaagse vanuit mijn kindertijd / de verbondenheid die Dejan en ik samen voelen met deze prachtstad en de dankbaarheid dat we hier konden gaan wonen / hoe Dejan en ik vorig jaar samen ook zo door dat vierdaagse-virus gegrepen werden en dat we dan nu juist met dit toffe onderwerp aan de slag mogen gaan.

Vorige zomer was mijn plannetje nog om blarenprikker te worden; ik wilde iets bijdragen aan dit prachtige evenement en iets doen voor wandelaars die het zwaar hebben. Maar mijn lastige lijf maakt het momenteel al moeilijk om mijn sokken zelf aan te trekken of mijn haren te kammen; polsen en vingers, voeten, enkel, knie; er zitten veel reuma ontstekingen. Ik zie mezelf deze zomer niet dagenlang blarenprikken, oh oh… Dan zou ik die wandelaars iets aandoen, met mijn onhandige klauwtjes. Dat was dus leuk bedacht, ook al een beetje voorbereid zelfs, maar het lijf is het er alsnog niet mee eens. Nu mogen wij een klus gaan doen die nog meer betekenis voor ons heeft en die hopelijk veel mensen een troostrijke glimlach zal bezorgen. En de Stichting 4Daagse een voldaan gevoel. Bring it on.

Over boekjes gesproken: vandaag hebben wij ons geesteskindje opgehaald bij Ieder z’n Vak. Ruim 3 maanden heeft Feestboekje daar te koop gelegen en het idee dat onbekenden het leuk genoeg vonden om te kopen, maakt ons heel happy! We hadden nog even een fijn gesprekje met Jochem de eigenaar. Hij deed een leuke suggestie en dat was om volgende keer meerdere soorten boekjes van ons neer te leggen op de boekentafel. Dat inspireerde ons meteen om na de zomer een Kerstboekje te gaan maken voor de verkoop en een ouder boekje van ons –Broodboekje– te gaan oppimpen. Dat is een boekje waar we heel erg aan gehecht zijn en dat we eigenlijk nog wel voor de 2e keer willen uitgeven, met aanpassingen en updates. Dus na de Vierdaagse mogen we meteen door met nieuwe boekjes maken, heerlijk.

Kortom: mooie creatieve uitdagingen voor ons in 2024 en we voelen de creatieve benzine al stromen.

En nu hup, jassen aan – sjaals om – mutsen op; we gaan naar buiten! We hebben ons Dierense bos-plannetje verschoven naar donderdag want Jolande en wij vinden het vandaag met de snijdende wind te koud voor onze hondjes om een lange wandeling te maken. Dus dat houden we tegoed voor over 2 dagen. Voor nu duiken we ons mooie winterpark in, met een bakkie bij Buuv. Ook fijn.

Geniet van deze knisperend koude, stralende januaridag.
Kiki

 

 

 

 

Foto bovenaan: mijn nieuwe muts en sjaal, heerlijk warm en wel nodig ook.
Hieronder: gisteren. Die op rechts, met z’n wintertruitje aan… ❤︎