Beetje busy…

Zaterdag 16 mei 2020

Er is veel gaande hier bij Boslust, en ik heb ook nog een ‘gewonde hand’. Daardoor is (was) bloggen wat lastiger. Maar…hier toch een bericht voor het weekend. Met 2 recept-tips. Heb jij er ook nog wat aan ;-). 

Wat betreft ‘wat er gaande is’ bij ons: dat is al een half jaar gaande en daar kan ik komende week concreet over schrijven.
Ik kreeg al een bezorgde mail van bloglezer Ingrid, die zich afvroeg of alles oke is, omdat ik wat minder blog de afgelopen tijd. Ik legde uit ‘dat er wat dingen gaande waren’.
Toch niet iets tussen Dejan en jou? Jullie zijn een droomstel, dat zou me echt schokken Kiki!, schreef zij toen. Lief en betrokken. En een beetje streng (doch rechtvaardig) ook, ha!

Maar neehoor, er is niks tussen Dejan en mij. Wij zijn sterk as always samen. Wat er gaande is, speelt zich af op het woonvlak en volgende week ga ik ervoor zitten om dat te vertellen, dan weten Dejan en ik ook concreter in welke richting het leven gaat lopen op dat gebied. Maar dat laat ik nu dus even liggen verder, het maakt alleen momenteel wel dat wij er veel tijd aan kwijt zijn, vooral afgelopen week. Het duwt bloggen even wat naar de achtergrond.

Dan die gewonde hand: dat klinkt veel heftiger dan het is, maar het is wel onhandig. Ik heb me gesneden aan een glasplaatje bij het wisselen van een schilderijlijst. Normaal zou de huisarts dat even met 1 of 2 hechtinkjes dichtmaken, nu hebben de assistente en ik aan de telefoon overlegd over alternatieven om het zelf te proberen en niet naar de praktijk te hoeven komen. Toch fijner om daar weg te blijven als het om iets kleins als dit gaat. Dus er zit een drukverband om mijn hand om het kleine maar toch wel lelijke jaapje dicht te laten groeien. Dat lukt redelijk goed, zolang ik zorg dat er geen gewicht in die hand ligt, de huid niet trekt en ik het droog hou. Dus niks tillen, niet nat laten worden, enz.
Typen lukt inmiddels weer goed, dat scheelt al een hele hoop.

Maarja, nu moet ik wel giga aan de slag voor het troostboekje, ik loop achter door alles oh oh!
No pressure hier hoor…

Snufje kookinspiratie

1) Vegan quiche van BinnensteBuiten. Maakten we deze week, was lekker en is gezonder dan een normale variant doordat er geen vette room / creme fraiche en kaas doorheen gaan. Aanrader!
2) En voor bij die hartige taart: een heerlijke salade van 2/3 komkommer in blokjes, 2 stengels bleekselderij in blokjes, verse koriander fijngesneden (zoveel je zelf wilt), een flinke snuf djinten, peper, zout, beetje zoetigheid, 3 el volle kwark, 3 el yoghurt, scheutje olijfolie, snuf knoflook uit het molentje, citroensap naar smaak. Dat alles gemengd: superhap!

Wij aten de salade gisteren trouwens niet bij de quiche maar bij een geïmproviseerd gerecht met rijstnoedels, blokjes tofu met sojasaus, sperzieboontjes, wortel, knoflook, ui, kokosmelk, kerriepoeder, baharat-kruiden, beetje zoetigheid, citroen en ook verse koriander. Hoeveelheden kan ik niet reproduceren (ben een lazy kokkin!) maar probeer zelf maar wat, je merkt het wel. Nou, heb je stiekem 3 recepttips van me gekregen i.p.v. 2! 😉

Zoekplaatje

Wij gaan als het even kan, straks ook nog een stukkie het bos in. Omdat we al langere tijd niet meer van die eindeloos lange wandelingen maken (niet alleen door corona, ook door lastig lijf) komen we nauwelijks wilde dieren tegen. Dat mis ik wel. Daarom heb ik ze maar in het plaatje bovenaan verstopt (een oudere foto van ons bos). Ik stopte de diertjes in de foto, in de hoop dat dit weer eens werkelijkheid mag worden. En ik had er eigenlijk wel lol in om dat te doen, dus heb ik er een zoekplaatje van gemaakt. Is natuurlijk een grap, hij is super makkelijk. Gewoon goed koekeloeren, net als in het echte bos en je hebt ze zo alle tien gevonden.

Ik meld me dinsdag weer, maandag komt vriendinnetje Annelies deze kant op, eindelijk gaan we elkaar weer zien! Niet bij ons binnen, alleen buiten. En steeds op die 1,5 metertjes afstand uiteraard. We gaan lunchen in de tuin en struinen door het bos en natuurlijk: klepperderklepperderklep. Korter dan normaal, maar beter kort dan helemaal niet.
Ik meld me (als alles volgens plannetje verloopt) dinsdag weer.

Ciao, fijn weekend, blijf gezond.
Kiki

 

 

 

 

Dieren zoekplaatje:
1. het hert
2. de uil

3. de eekhoorn
4. het konijntje (haasje)
5. de das
6. de egel
7. de adelaar
8. de spin
9. de vleermuis
10. de vlinder (ai…!)