Baby-valk, eekhoorn, Freek Frummel, borrelen, bezoek.

Zaterdag 18 juli 2020

Voordat we het weekend in duiken met weer gezellig nieuw-huis-bezoek, nog een blogje van familie Boslust-Boomhut.

Freek Frummeltje om te beginnen, gaat goed. Het pootje geneest zichtbaar, hij zit er niet al te vaak aan, werkt prima mee met het aandoen van zijn bescherm-schoen, en loopt als een kievit! Op dit moment van schrijven, zit Freek bij het raam op zijn uitkijk-bank in discussie met hond Willem, die op de 3e verdieping woont en op het balkon met Freek heen en weer blaft. Niet hard, niet hysterisch, niet lang ook, maar gewoon even aftasten wie er het baasje van het gebouw is waarschijnlijk.
Freek is alleen wel een beetje gaar van alle medicatie (we moeten de antibiotica afmaken, nog 2 dagen en gaan vandaag de pijnstiller afbouwen) en hij eet iets minder goed. Maar we maken ons daar maar niet al te druk om, hopelijk trekt dat gauw weer bij.

Dan andere beestjes. Die mooierd hierboven, dat is een jonge valk, in een van de (vele!) bomen tegenover ons dakterras. Er zit ook een groot nest in de boom, en het lijkt erop dat de jonge valk wacht op zijn ouders.  We weten dat niet zeker, en als we komende 2 dagen geen ouders zien maar wel een roepende jonge valk, dan bellen we de vogelbescherming even. Er zit ook regelmatig een eekhoorn, in een boom ernaast. Die komt zijn verzamelde snack opeten in het hoogste gedeelte van de boom. Lekker rustig. Mits valken geen eekhoorns eten…? Het is een feest, zoveel natuur om ons heen! Bosuilen, valkje, eekhoorns: wie had dat gedacht?! Ja, er is ook een drukke weg maar we wennen daar prima aan en ‘s nachts is het doodstil gelukkig. Het gevoel van boswonen is veel sterker dan het gevoel dat we in de stad (of bij een drukke weg) wonen. Een heerlijk gevoel! En intussen ondervinden we elke dag de voordelen van wonen in de stad wel. Hieronder buurman eekhoorn.

Gisteren reden we op de Vespa naar een ander deel van Nijmegen, om daar te borrelen bij ‘t Sfeerhuys, bij de Looimolen. Wat een fijn plekkie! Normaal zijn zij eigenlijk alleen open voor feestjes en evenementen maar door de coronatijd, werd er zoveel gecanceld dat ze besloten ook gewoon open te gaan voor mensen die aanwaaien. Hopelijk blijft dat zo, want ze hebben veel te bieden! Gisteren dronken wij er een biertje en hadden we een goddelijk vega borrelplankje. Met o.a. pickles. Worteltjes, augurkjes: alles was zelf gefermenteerd en heerlijk. Ook de olijfjes, de aubergine-humus, tapenade en het brood waren zalig.

Op zaterdag kun je er komen eten van de Green Egg, een grote barbecue. Dan gaat de kok buiten barbecuen. Toen wij de bediening vroegen wat dan de vega gerechten zijn, kwam de kok himself dat uitleggen. Elke dag koken ze iets anders, maar een vegetarisch gerecht dat bijvoorbeeld vandaag op de bbq komt, is gemarineerde en gerookte meloen. En zo noemde hij nog meer dingen waarvan ons het water in de mond liep.
Dus wij gaan volgende week (Kiki’s verjaardag) graag daar eten, met vrienden van ons. En omdat ze het terras hebben overdekt met spandoek, zit je ook bij regen droog, zo kunnen we dus gegarandeerd corona-veilig buiten zitten. Looking forward to that!

Hieronder wat foto’s van de Looimolen zelf (die nog gewoon werkt en koren maalt), van de locatie (het ligt op een heuvel en je kijkt een beetje over de stad, er is zelfs een klein kappelletje) en ja, ook van onze bekkies zijn gisteren wat foto’s gemaakt, oh oh jo jo!

Vandaag komt nicht Judit op nieuw-huis-bezoek. Dat vinden we super gezellig, we hebben haar (door corona) lang niet kunnen zien. Dat wordt een lekkere wandeling door het Goffertpark en de boswijk, en een uitgebreide lunch met courgettesoep, salade en zalig desembrood van een bakker op de Jacobslaan, waar wij nu al fan van zijn! Voor bij de koffie is er zelfgebakken citroen-choco-cake. Die komt morgen ook nog goed van pas want dan komt vriendinnetje Anita gezellig op nieuw-huis-bezoek, en even daarvoor waait onze gezamenlijke vriendin Ingrid (ook uit Dieren) nog aan om iets brengen voor kippetje Fiep. Ingrid zien en spreken we veel, dat is heel dierbaar. En fijn om ook Anita onze nieuwe stek te laten zien!

Wat trouwens heel leuk was: onze buurman Andre belde vanmorgen aan en zei: ‘Als jullie zin hebben om Nijmegen wat beter te leren kennen, trakteer ik jullie op koffie in mijn favoriete tentje in de wijk Bottendaal’. Wat een super aanbod! Jammer dat we dus niet kunnen vandaag. Maar maandagmiddag komt Andre samen met 2 andere flatgenoten een bakkie doen bij ons, en dan hopen we dit aanbod alsnog te kunnen afspreken met hem, super leuk! Hij is geboren en getogen in Nijmegen, in Bottendaal begrepen we.
We hebben hartstikke aardige, leuke en warme flatgenoten, we voelen ons zo welkom en thuis…!

Uiteraard vinden alle bezoeken aan ons, plaats op het dakterras. Tijdens het korte ‘rondje door het huis’ hebben we de luchtafvoersysteem op de hoogste stand staan en sowieso staan hier de keuken-buitendeur en de ramen wagenwijd open. Dus met de ventilatie zit het wel snor. Toch willen we nog steeds liever niet met bezoek binnen gaan zitten.

Anyway, wij gaan soepie maken, vers brood halen en rollen een zomers weekend in, zalig! Dat wensen we onze lezers ook: zonlicht, een snuf vakantiegevoel en dat je lekker even kan opladen.

Tot maandag! 
Dejan & Kiki

#Boswonenindestad
#weekend!
#nieuwhuisbezoek
#FreekFrummel
#Ontdekken
#Landen
#NijmegenThuisstad
#FamilieBoomhut