Allemaal kleedjes!

In ons appartement ligt een stenen vloer uit Italië. Best mooi en heel praktisch ook. Maar hij is niet cosy en niet comfi. En dus sleept vrouwtje Boslust-Boomhut steeds meer kleedjes het nest in.

Boho knus zag ik ergens staan. Een mooie term voor een kamer waarin je struikelt over de kleden en de kussens, ha! Maar ons appartement kan het hebben, al die stofjes. Het is zelfs een beetje nodig want zo’n stenen vloer heeft iets kaals en kouds. Maar ook als het niet nodig was, zou ik de kleedjes waarschijnlijk hebben verzameld want ik mag nou eenmaal graag een eigen stempeltje drukken op ons nestje. Dit altijd (echt altijd!) met tevreden instemming / inmenging van Dejan. Wij zijn goed in samen hutten bouwen, ook nu met de boomhut weer.

Die stenen vloer van ons. We zouden hem zelf nooit hebben gekozen maar vonden ‘m wel mooi genoeg om te laten liggen. Hij is onderhoudsvriendelijk, makkelijk schoon te maken, koel tijdens hittegolven en heel vergevingsgezind met alle blaadjes die onze Freek nu steeds na een wandeling met zich mee naar huis brengt. En verder is de vloer heel natuurlijk, dat vinden we er mooi aan.

Maar de vloer voelt kaal en koud aan je voeten en wij lopen graag op blote pootjes door het huis. En nu met de herfst in aantocht, is een snuf extra knusheid (oei oei wat klinkt dat wollig he?) heus welkom. Dus hup, lekker veel lappies op die stenen vloer kwakken! Het is hip, en dat is leuk want daardoor zie je het veel en kwam ik op het idee dat je dus ook meerdere kleden neer kan leggen. Naast elkaar, over elkaar: hartstikke hippie-achtig. Zou ik zelf niet op gekomen zijn, maar het werkt. Vinden wij. En dat geldt trouwens ook voor het dakterras, waar kleden wat vriendelijkheid brengen op de lelijke tegels.

Inmiddels hebben wij (dakterras en woonkamer) welgeteld 14 vloerkleden liggen, jaja… Ik kan een tapijtwinkel beginnen.
Onze Freek vond het ook erg interessant vandaag, weer een kleed erbij (de denim kelim is de nieuwste aanwinst) en hij probeerde het geheel meteen even uit met een lui doen moment. Maar hij koos voor het echte luieren dan toch voor zijn eigen tentje en gelijk heeft ie, de frummel.

Misschien kunnen we vanavond ons maaltje op de grond eten, kleedjes genoeg voor een boomhut-picknick…

Vanuit Nijmegen, lekker weekend gewenst. 
Kiki

#OnzeBoomhut
#Warmte
#Verzamelmeisje
#EnJongen
#ZoWonenWij
#Kleedjes
#FreekFrummel