Allemaal blaadjes

Onderweg vanmiddag naar de kaaswinkel en de bloemenstal, dwarrelden de blaadjes uitbundig in ‘t rond. Herfst, hoe heerlijk ben je!

Zelfs een saai grijs fietspad is feestelijk met blaadjes erop (foto bovenaan).

Daarnet liet ik Freek uit in onze straat en ook daar ligt een lekker dik bladerdek op de stoep. In Dieren Kwam het niet zover, dan was de bladblazersbrigade allang aan de slag geweest. Ook in de tuinen weinig herfstblad: bij de meeste mensen moest het blad weg en de tuin aangeharkt. Wat jammer is want diertjes kunnen de bladeren goed gebruiken voor hun winterschuilplekjes.

Hier is het ‘blaadjesregime’ iets relaxter en blijft het bladerdek een paar dagen liggen, wat stiekem veel leuker is. Dat je met je voeten door het blad sloft en gewoon helemaal blij kan worden van het knisperende geluid. Herfstblad is geen rommel maar confetti, ha!

Dat bezoekje vanmiddag aan de kaasboer was trouwens om ingrediënten te halen voor de kaasfondue van morgen. De kaasboer raspte twee soorten fonduekaas voor mij, en een vriendelijke klant gaf er nog wat tips bij voor de bereiding. Hij zei dat het dan niet kan mislukken, dat was bemoedigend. Die tips deel ik pas als ik ze zelf uitgeprobeerd heb maar als het lukt, weet ik zeker dat we een nog lekkerder kaasfondue hebben dan die je kant en klaar in de winkel haalt. Wij serveren de fondue altijd met allerlei groente en champignons, niet alleen met brood.
Nu al zin in!

Na de kaaswinkel was het bloemen halen bij het stalletje en takken met herfstblad erbij. Dus ook in ons huis: overal blaadjes. Zelfs aan de mandarijnen, zoals je ziet.

En ja, dan dwarrelen we nu alweer het weekend in. Morgen lijkt een aardig-weer-dagje te worden dus hup, op pad met die Vespa. Lekker even de heuvels van Groesbeek opzoeken.

Vanuit Nijmegen een fijn herfstweekend gewenst.
Blijf gezond please en als ‘t even kan: geniet van de blaadjes. 

Kiki


#Seizoenenmeisje

#Herfstconfetti
#Herfstfeest
#Weekend
#Wonenindestad

#NijmegenThuisstad