Allegaartje

Maandag 19 aug. 2019

Maandag weer.
Een nieuwe week, een nieuwe periode -nazomer?- de eerste scholen zijn weer begonnen (‘onze’ regio zuid) en hier is ook een nieuw blogbericht. Met van alles en nog wat, zonder enige lijn erin.
Mag wel hè?

Het weekend was ronduit herfstig maar stiekem perfect om te klussen samen met vriendinnetje Lies en haar lief Pavel. We hebben allerlei kleinere klussen in huis gedaan. In de keuken kwam heel fijn werklicht erbij onder de nieuwe bovenkast en de plint voor de nieuwe onderkast werd gemonteerd. Boven werd onze droger gerepareerd, hoera!, beneden kwam een plankje in de wc en: onze fijne nephaard werd weer opgehangen. We hadden die eraf gehaald toen we een speelhoek voor de pleegkids maakten en daarna kwam er een tentje voor Freek op die plek. Maar nu hebben we een speciaal ‘haardhoekje’ met twee stoeltjes. En verheugen we ons nog meer op het najaar en kille herfstavonden. Want het ding geeft me een warmte…!
Liefst willen we er nog een mooi groot kleed neerleggen (dat zowel in de eethoek als het haardhoekje past) maar we snuffelen nog naar wat we dan willen.

Hieronder o.a. het haardhoekje. En een ‘eigen bed’ voor Freek, naast dat van ons. Gemaakt van een poef die ik vandaag met vriendinnetje Martine in de kringloopwinkel vond.

Mijn feestje

We vonden bij de kringloopwinkel ook een paar fantastische kopjes en een theepotje erbij voor in mijn eetkeet. Vooral te gebruiken voor de feestkeet-momenten. Dan kan ik me extra uitleven op de aankleding en het feestelijk maken met verschillende rommeltjes. Het vinden van de kopjes was al een feestje. En al kan ik op dit moment nog niet ‘losgaan’ met de eetkeet / feestkeet; dit soort kleine vondsten, en me dan voorstellen hoe frivool de keet ermee kan worden, dat is dan nu even mijn eigen feestje. Verkneukelen!

Ik sluit af met een briefje dat ik gistermorgen op de leuning van de bank vond, toen ik opgestaan was en beneden kwam. Mijn lief mag op zondag uitslapen (de rest van de dagen doet hij het ochtendgebeuren met Freek en ook altijd met Dirk) maar ik sta op zondagmorgen eerder op met Freek. Zo’n briefje vinden, blijft lief.

Freek vond het vooral een lekker briefje, zoals je op de foto hieronder ziet…

Ik had het natuurlijk meteen van de bankleuning weg moeten halen en in ons lieve-briefjes-postvakje moeten opbergen. Maarja: puppy in da house! Dan krijg je dat, oh oh… 🐶

Tot gauw!