Aftellen (2)

Woensdag 17 juni 2020

Nog 6 dagen. 

Vandaag dronken we een ‘afscheidsbakkie’ bij de buurtjes. We zien en spreken elkaar vast nog wel de komende dagen. Maar even bij elkaar gaan zitten en 7 jaar buren zijn ‘officieel’ afsluiten, was goed om te doen. Toen we vanmiddag de schuur aan het ‘inpakken’ waren, stak buuf Nellie haar handen over de schutting met 2 choco-frambozenijsjes. ‘Voor de harde werkers’. Dat was heerlijk pauzeren even!

We gaan nog steeds goed, lopen op schema. Fysiek wordt het wel flink pittiger. Gelukkig krijgen we nog steeds hulp, waar mogelijk. Gisteren kwamen vriendin Martine en haar zoon even helpen met spullen voor grofvuil aan de weg zetten. Dat was super fijn.
En het mooie was: de dingen die we er hadden neergezet waarbij het ons stiekem een beetje zeer deed, (zoals een tuinbank die al heel lang meegaat maar nu half kapot is), die hebben allemaal een nieuwe eigenaar gekregen, nog voordat de grote vermorzel wagen het vanmorgen kwam ophalen. Voor het tuinbankje belde zelfs een meneer heel lief aan: ‘Mag ik ‘m meenemen?’. Ja joh, geweldig zelfs! We hadden een leuk gesprekje aan de deur, hij woont vlak achter ons met zijn gezin. En is helemaal blij met de opknap-bank. Wij blij dat bankje een nieuw leven krijgt. Zo zijn ook een vloerkleed, bamboe rolgordijn en nog wat klein spul meegenomen door mensen die het nog goed kunnen gebruiken. Spullen die de kringloopwinkel niet wilde.

Vandaag hebben we weer veel gedaan. We zijn moe en hebben spierpijn, reumamonstertje doet lelijk en rug-etterbakkie ook, maar we zeggen steeds tegen elkaar: ‘het is voor een heel goed doel’ en dinsdag nemen de verhuismensen het over van ons. En als we in Nijmegen zijn aangekomen, is er geen verhuis deadline meer en kunnen wij iets rustiger in ons eigen tempo de boel gaan uitpakken en inrichten.

We hebben besloten om de komende weken het huis lekker leefbaar te maken, maar pas in de herfst-wintermaanden alles echt goed af te maken. Komende weken willen we namelijk ook uitrusten, een paar vrienden ontvangen (bij goed weer, zodat het buiten kan), en vooral ook lekker samen erop uit, Het Rijk van Nijmegen (her)ontdekken.
Juist straks als het winter is, en het misschien ook weer iets lastiger wordt om mensen op bezoek te hebben omdat je niet buiten kan zitten (en niet terrasjes kan hangen), gaan wij ons nieuwe stekkie tot in de puntjes aankleden. Kleurtjes kiezen en verven enzo. En dan hopen we stiekem dat we volgend jaar zomer een house warming feestje kunnen geven op ons dakterras…

Anyway. Zover is het nog lang niet en de komende 6 dagen moeten wij nog flink aan de bak.
Dag 6 van 7 vandaag (we tellen af naar nul natuurlijk). Ons flesje bubbels in een leeg keukenkastje, alles dat er in dat kastje stond is ingepakt.

Tot morgen op dag 5 van 7. 
Dejan & Kiki