Aan het landen

Woensdag 24 juni 2020

Man, wat een rollercoaster!

Het kwam er helemaal niet van om gisteren nog even te bloggen. In de ochtend om 7.30 uur, toen de verhuizers volop bezig waren en wij even een adem moment hadden, wel nog. Maar de rest van de dag was heftig en hectisch. Het is wel heel goed gegaan, snel ook. Maar je loopt dan (inclusief 2 lieve helpers / steuners van onszelf) met 9 man rond (helemaal corona-veilig is dat niet maar we hadden alles tegen elkaar open staan en probeerden goed bij elkaar uit de buurt te blijven).

Toen iedereen weg was, stortten we in. Alle stress, al die weken opbouw hier naartoe (en al die maanden erover nadenken, het hele idee van verhuizen laten bezinken en onderzoeken), het kwam eruit in de vorm van vreselijke heimwee. Brullen man, ikke! Heb ook even door de telefoon gebruld tegen vriendin Anette, die het (heel terecht) omschreef als ‘stress tranen, geen tranen om je zorgen over te maken’.

We hadden voor het slapen gaan een prachtige zonsondergang vanaf ons dakterras, konden eindelijk die fles bubbeltjes opentrekken, hadden een heel lekker avondwandelingetje in onze nieuwe omgeving met Freek, doken eerst nog een lekker bad in en toen het bed in en…konden niet slapen. Maar toch werden we vanmorgen vol goeie moed wakker. En toen we op ons dakterras in een heerlijk zomerbriesje zaten met koffie en een krentenbol, begon het landen. De heimwee trok weg, het vertrouwen dat het hier wel gaat lukken met ons, nam toe. En we gingen in een fijne flow aan de slag.

We zitten nu nog met enorm veel dozen maar het wordt al echt een beetje thuis. We werken hard, maar nemen ook pauze’s genoeg. Kippetje Fiep heeft al haar eigen hoekje op het dakterras (maar op het heetst van de dag en ‘s nachts mag ze in een kleine ‘uitrustren’ in Dejan z’n werkkamer). Jasper ons katertje bivakkeert nog vooral onder het bed en Freek sjouwt ons overal achterna. Ze hebben alledrie hun eigen manier van reageren op deze gebeurtenis. Snoepies.

Ik schrijf komende tijd ergens nog wel over de verhuisdag en plaats hieronder nog even wat meer foto’s van gisteravond. Komende dagen wie weet ook wat foto’s van ons huissie, dat met elke doos die we uitpakken iets meer van ons wordt.

Vanuit Nijmegen: ciao, tot gauw!
Kiki

 

 

 

 

Het dakterras was met de kleden en onze tuinmeubeltjes meteen al een fijne plek! We hebben er leuke plannetjes mee (een hangmat bijvoorbeeld) maar het is nu al heerlijk. Morgen komt vriendinnetje Anette op bezoek en bij ons ontbijten op het dakterras, vind ik heel gezellig!
Na een lange, stormachtige dag: eindelijk met de voetjes gestrekt buiten hangen, bubbels drinken (3 slokken maar, te moe voor meer), en genieten van de zon die onderging…