Lentepark, twee haptips & een babbeltje.

Het is alweer weekend. Ik hoop voor iedereen -inclusief onszelf- dat het morgen met Koningsdag in een beetje droog blijft. We gaan oranjetompoucen snoepen bij (buur)vrienden en hopen met z’n allen nog het park in te kunnen voor het Koningsdagfeestje daar. En zondag krijgen we een dierbare te lunchen en hoe heerlijk zou ‘t zijn als we dan (o.a.) het beschuitje met aardbeien lekker in de lentezon op ons daktuintje kunnen eten… Afwachten, afwachten, afwachten.

Controle

Wat ik niet meer hoef af te wachten, is mijn recente (echo) controle nadat ik baarmoederhalskanker kreeg (2 jaar geleden). De controle was deze week en alles is wederom goed. Ik ben nog steeds ‘schoon’ (zoals dat nog te vaak zo lelijk gezegd wordt – gelukkig niet door mijn arts in Radboud). Of, beter gezegd, nog steeds kankervrij. En dat voelt heel erg fijn.

Omdat er nu een wat langere pauze zat tussen de controles, voelde het voor zowel Dejan als mij nog wat spannender dan daarvoor. Maar die langere pauze hoort erbij, het wordt stapje voor stapje afgebouwd. De goeie controle hebben we gevierd met vrienden die op Freek pasten toen wij samen naar Radboud gingen. Ze hadden heerlijke tulband meegenomen (van de Wiener Konditorei in Den Haag, goddelijk spul maken ze daar!) en die hebben we met hen aangesneden toen we weer terug waren van de controle. Altijd fijn om het leven te vieren. En al helemaal op dit soort momenten. Over een half jaar de volgende controle. Op dat moment ben ik de kwetsbaarste periode door, dat zijn de eerste 2 jaren na behandeling. Daar zit ik nog net niet, maar bij de volgende controle ben ik -als die controle ook weer goed gaat zijn- de ‘magische grens’ gepasseerd. Het blijft spannend, maar het vertrouwen groeit. Stukje bij stukje.

Werkleven

We zijn volop aan ‘t werk en het gaat zo lekker! Hebben deze week weer ons gratis online mini magazine voltooid en rondgestuurd (Blaadje, mail even naar kiki@kiki-dejan.nl als je het ook gratis wil ontvangen), we hebben de eerste placemats voor cafe de Plak productie-klaar aangeleverd, we zijn met het 4Daagseboekje bezig en met de 2 andere boekjes die op de (langere termijn) planning staan. Alles bedoeld om ‘de wereld een piepklein beetje leuker te maken’.

We verdienen niet aan ons werk, maar we doen het wel vanuit onze beroepsachtergrond (dus met zoveel mogelijk professionaliteit) en wat we terugkrijgen is een fijn gevoel en heel veel energie door de samenwerking met anderen en door blije mensen. Hoe dat technisch allemaal zit met ons ‘gratis werk’, leggen wij niet meer uit op dit blog maar alleen aan mensen die we wat beter kennen. Er wordt vaak geroddeld en geoordeeld helaas, dus wij beschermen onszelf daar tegenwoordig liever een beetje tegen. Gelukkig komt er -steeds weer- heel veel steun en respect onze kant op, voor hoe wij ons leven invullen en voor wat we daarin ‘naar buiten toe’ betekenen. Dat voelt dierbaar, warm en bemoedigend.

Lekkere tips

Heb ik ter afsluiting nog een haptip voor je (bij ons staat ‘t vanavond op tafel): aubergine-linzensoep met zelfgebakken flatbread. Recept auberginesoep van Delicious vind je hier. Het recept voor flatbread -klik hier- geeft 2 opties: volkoren of wit. Wij gaan voor volkoren. Dan hebben we iets minder schuldgevoel morgen bij de oranjetompoucen, haha! Ietsjes maar hoor…;-) Als je de soep en het flatbread ook gaat maken: kook ze en eet lekker!

Iedereen een gezellige -droge- Koningsdag gewenst en een mooie zondag. 
Kiki

 

 

 

 

Foto’s:
Bovenaan: Dejan ruikt altijd graag aan bloemen en bloeiende bomen 🙂 Bovenaan zie je een magnoliaboom. Die lijkt nu tweekleurige bloemen te hebben maar dat is niet zo. Maar hij ziet er wel bijzonder uit doordat er eerst bloemen kwamen en daar komt dan nu het nieuwe blad bij.
Hieronder: lekker lang gestruind door het Goffertpark waar van alles in bloei staat en waar onze Freek weer twee nieuwe maatjes erbij  heeft rondlopen! 

▼Het park ligt er mooi bij in de lente. We lunchten na de wandeling bij Bikkels, in het NEC Goffertstadion. Wordt een steeds leuker plekje! En ondanks verlies van de bekerfinale zondag, is Nijmegen trots op NEC en hangt er een heel goeie vibe rond de club, wat een soort van ‘aandoenlijk en aanstekelijk’ is om te merken.