Zalige zondag 

Vandaag pakten we de Vespa en reden we naar Beek-Ubbergen. Een mooi ritje vanuit Nijmegen en we zijn er in een kwartier, dat blijft fijn. In Beek-Ubbergen hebben we heerlijk gestruind door de heuvels, in de herfstzon. Een echte zondag; even de toerist uithangen in eigen contreien.

▼ Het was weer fijn in de heuvels. Soms even stevig klimmen, maar de uitzichtplekjes zijn en blijven ‘t klauteren meer dan waard! 
▼ Beek is een leuk dorp. We streken neer op een terrasje voor lunch en weer ergens anders voor koffie + taart.

Gisteren hadden we vrienden op bezoek, ook dat was een fijne dag, fijn bij zitten kleppen met z’n allen. De boterplank was een feestje (zie vorige bericht). Lekker bij de pompoensoep, gemaakt volgens recept van Delicious (klik hier) maar in dit geval zonder de roquefort (te machtig met ook nog al die boter van het boterbord) maar dan weer wel met wat extra specerijen: snufje djinten + snuf kardemom.

We hebben ’s avonds lekker gegeten bij PLEK (Houtwerf, Nijmegen) en ’s middags gewandeld door ‘onze achtertuin’. In het Goffertpark zijn wij elke dag te vinden, samen met Freek. En toch: op een dag als gisteren kijken we er dan door de enthousiaste bril van onze bezoekers nog weer extra dankbaar naar en voelen we ons echt bevoorrecht.
Komende tijd is hier in het park het Schemerlichtfestival. Daar wilden we al bij eerdere edities naartoe maar in de voorgaande jaren was het nog in de hortus en waren honden niet welkom. Nu is het verplaatst naar het Goffertpark en mogen hondjes ook komen. We zagen het aangekondigd en hebben meteen tickets besteld voor Dejan z’n verjaardag (waarbij we ook op het festival terrein gaan eten). Zin in!

Info over het Schemerlichtfestival: klik hier. 

En dan is het nu zondag eind van de middag en is het weekend alweer zowat voorbij. We gaan zometeen nog even kastanjes rapen. Gewoon in onze eigen buurt, voor bij het eten straks. Die gooien we op de BBQ, nu het weer nog lekker is. Maar gekookt zijn ze ook zalig. Zie dit berichtje.
Grappig: in de bossen van Beek-Ubbergen stikte het vanmiddag van de kastanjes. En toch lieten we ze allemaal liggen, omdat we ze hier gewoon in straat (en de straten hierachter) hebben. Heerlijk zoetige kastanjes, zo voor het oprapen, feest! We genieten er super van en hebben onze gasten gisteren ook een voorraadje meegegeven. We nemen steeds een klein handjevol mee, meer niet. Zodat de eekhoorns nog meer dan genoeg hebben. En wat wij niet opeten, gaat terug naar buiten.

Foto bovenaan: een kastanje, gewoon een oudje. Ik fröbelde ooit eens, crea bea, met een foto van een kastanje.

Morgen wordt ‘t een druildag. Grijs, somber en nat, zo te zien. Op de een of andere manier past dat wel bij de maandag… Voor veel mensen vervelend maar voor ons stiekem perfect. Kunnen we een flinke sprint maken met een boekje dat over ruim een maand af moet zijn. Met een pot thee erbij achter de werktafel kruipen en lekker productief zitten zijn, fijn. Meestal werkt ‘t op dit soort druildagen ‘t lekkers, vooral als je een aantal uren de focus nodig hebt.

Genoeg gebabbeld.

Fijne zondagavond. 
Dejan en Kiki

 

 

 

 

 

▼ De boterborden van gisteren