En toen moest alles (waarschijnlijk) weer dicht…

Een surrealistische film blijft het gewoon, dat k…t-virus! Moet alles weer dicht, zo te lezen in de nieuwsberichten. Zo klote voor de horeca, de cultuursector en nog veel meer plekken waar dit ongenadig hard gaat aankomen. Ik hoop enorm dat er snel geruststelling komt over omikron; dat het veel milder is en zonder problemen rond kan gaan, intussen de delta variant wegjagend en onze immuunystemen oppeppend. Who knows…

Wij hebben voor vanmiddag de kerstkar gepland en dat gaat wel door, maar dan flink aangepast n.a.v. de laatste nieuwsberichten. We gaan nu niet met 2 keer een groep mensen buiten staan, maar bellen steeds bij 2 mensen aan die dan even gezellig naar de kar komen om een gluhweintje te halen en een stukje kerstbrood te snoepen. Korte bijklep en dan bellen we aan bij de volgende. Zo zorgen we ervoor dat we met maar heel weinig mensen tegelijk bij elkaar zijn.
Het scheelt dat we buiten zijn. En als we dan die 1,5 meter aanhouden hebben wij er wel vertrouwen in dat het veilig kan. Klein maar fijn dan maar weer. De kar is versierd, de gluhwein en appeltjesdrank staan op te warmen, fijn dat we toch even iets kersterigs kunnen doen en brengen.

Ik hoop dat het toch een fijn weekend wordt voor iedereen. Dat je kan loslaten wat niet kan, of dat met creativiteit en voorzichtigheid, toch lukt wat je zo graag wil. Soms moet je het jezelf makkelijker maken, dat ook. Zoals de hamster in het doolhof (klik hier). En soms ook, moet je het anderen wat makkelijker maken. In Nijmegen staan veel buurt-biebkastjes, die je in meerdere steden tegenkomt en waar boeken in staan. Hartstikke leuk. Maar nog veel mooier, socialer en nuttiger, is het door stichting SoGood bedachte ‘voedselkastje’. Daarmee leg je voedingsmiddelen die je over hebt en die nog bruikbaar zijn, in het kastje. Iemand die het goed kan gebruiken, en niet veel geld heeft, haalt er dan weer uit wat bruikbaar is. Je gaat zo voedselverspilling tegen en mensen die niet veel hebben, die hebben er ook nog iets aan. Prachtidee! Meer weten? Klik hier.

Heb een weekend vol met lieve lichtpuntjes en tot maandag! 
Kiki

Foto bovenaan: een hart onder de riem. Kerstkoekjes die ik gisteren gebakken heb. Recept: klik hier.