Van alles.

Zaterdag 4 juli 2020

Er gebeurt hier van alles, zowel aan en in onze boomhut als daarbuiten.

Eerst de boomhut.
Donderdagmorgen vroeg kwam er een elektriciën van de verhuur-organisatie om te kijken naar de stroomvoorziening op het dakterras. Het (enorme!) zonnescherm dat elektrisch bediend wordt, deed het niet. En de lampen op het terras ook niet. Maar vooral dat zonnescherm is geen overbodige luxe hierboven, op dagen dat het warm en zonnig is. Eigenlijk hoort het niet bij het appartement, maar de verhuurcorporatie wilde er wel even een elektriciën naar laten kijken. Als het makkelijk te repareren was, dan zou hij dat doen. Zoniet, dan konden we het op eigen initiatief laten repararen, of door de verhuurder laten weghalen.

Maar -joehoe, hoezee, hoera!- de technische meneer had de boel binnen 10 minuten aan de praat! De lampjes doen het -leuk, kunnen we weer een feestlampjessnoer ophangen en lief: de herdenkingslamp-bal voor Dirk kan weer aan. ❤︎ En ja jeetje, zo’n opluchting: het zonnescherm kan weer naar beneden! Dat zal enorm veel warmte schelen hier, als we straks de 30-ers weer aantikken op de weerkaarten. We laten het scherm wel een keer goed nakijken en schoonmaken, maar voor nu werkt het weer en we zijn tevreden met het ‘printje’; lekker zomers.

Dromerig

Verder genieten we enorm van het uitzicht, ‘t is echt een feest! Ik zat vandaag op de bank naar buiten te kijken en ik droomde echt weg zo in die bomen. Wij vallen wel voor dromerige plekjes. Dat had ons huis in Dieren ook wel in bepaalde opzichten. En dit appartement heeft het -door de hoogte, de ramen, het terras en al die bomen- nog meer.
De mensen die hier komen reageren allemaal ook super enthousiast op deze plek. Sowieso zeggen de Nijmegenaren onder hen (geen een uitgezonderd tot nu toe) dat het een heel fijn gebied is om te wonen. Maar bijna niemand verwacht een ruim, licht, lekker ‘bos-appartement’ met een giga dakterras bij de keuken. De elektriciën en timmerman hebben op het dakterras staan koffieleuten en bijpraten over het werk. Dat wij op een gegeven moment dachten: allemaal leuk mannen maar wij willen eigenlijk wel gaan ontbijten, ha!

Klussen die we afgelopen dagen deden: dingen ophangen aan de muur, een kledingkast in elkaar zetten, de hut stofzuigen (met een kapotte stofzuiger die de verhuizing niet kon waarderen), muggengaas aan het slaapkamerraam bevestigen en een nieuw kleed neerleggen. Over dat nieuwe kleed: dat past perfect (vinden wij van Boslust-Boomhut dan) en het maakt de kamer meteen ‘huiselijk’.
De stenen vloer in dit appartement zouden wij zelf niet hebben gekozen maar we zijn er wel van gecharmeerd. Ik zei steeds dat ie een beetje mediterraans aandoet, en toen vertelde een van de benedenburen dat vorige bewoners Joop en Theo de vloer uit Italië hadden meegenomen. De gedachte dat de vloer uit Italië gehaald is maakt de vloer toch wel extra speciaal. Je ziet hem nergens denk ik. Het is een goeie vloer. Maar doordat het steen is, heeft het ook iets kouds en kaals. Met vloerkleden lossen we dat gelukkig snel op. De vloer voelt heerlijk koel aan op warme dagen, hebben we al gemerkt. Anyway, blij met kleed dus en ja, ook blij met de steen-vloer.

1 + 3: het nieuwe kleed in de woonkamer. Love de print en de kleur! Jasper komt het ook even keuren.
2: en de buiten kleden doen het ook goed.

Vriendin Martine waaide eergisteren aan voor een bakkie en het was niet alleen leuk haar weer te zien, ook om te merken hoe zij het nu aantrof hier. Ze zag het samen met mij toen het leeg en kaal was, voor de bezichtiging en de sleuteloverdracht. En ze kon zich onze spullen hier heel goed voorstellen, maar dat het nu zo op z’n plek valt, verraste haar zelfs. Wij hebben dat ook heel erg: alles klopt gewoon bijna meteen.

Gisteren kwam er een loodgieter, die moest nog een doucheslang op de badkamerkraan zetten, want tot nu toe moesten we de badkuip schoonspoelen met de doucheslang van de douchecabine, dat was onhandig. Als het goed is, komt binnen een paar dagen de klusjesman ook weer, die heeft de hordeur bij de keuken en het terras geplaatst en maakt dat nog af, en daarna zet hij het wandje tussen de werk- woonkamer erin.
Verder hebben wij zelf de rekken in de keuken weer opgehangen, waardoor pannen en keukengerei weer hangen (1 en 4). Scheelt veel opbergruimte en het maakt de keuken weer meer van ons. Er wordt bij Gamma een werkblad op maat gemaakt, dat komt komende week en dat komt in de hoek bij het hangspul. Dan krijgen we extra werkruimte (foto 2).

En ja, dan willen we na het weekend langzaamaan de dagelijkse routine een beetje gaan terughalen.
Werken aan het (troost)boekje voor de ouderen, aan het 2e herinneringenboekje voor hen ook. En we krijgen er een klus bij voor een oude bekende, waar wij op de boerderij een paar jaar terug een feestje gaven. Leuke plek, waar wij destijds een folder voor maakten en een logo. Dat bevalt ze nog steeds erg goed, en ze kregen door het verspreiden van die folders veel aanloop. Nu willen ze een nieuwe flyer, in dezelfde stijl maar dan een up to date versie, omdat hun activiteiten-aanbod is uitgebreid. Die folder gaan wij maken. Dus ik wil daar ook al mee opstarten. En we willen verder met ons keukenschriftje. Daarvan hopen we dat we het t.z.t. als sinter-kerst-cadeautje bij Ieder z’n Vak kunnen hebben liggen.

Verder waren we gisteren op de Vespa naar Malden om daar het bos in te duiken. Dat was een super goeie ervaring. We waren er namelijk heel snel, binnen 10 minuten (we wonen hier echt met super goeie Vespa verbinding naar zowel stad als buitengebied en omringende dorpen). En het is een fijn bosgebied, Heumensoord. Ik ken het goed, we liepen daar als kids wel met onze pa en ma, als we vanuit Molenhoek (geboortedorp) naar een tante en oom in Malden wandelden. Heerlijk om in bosachtig gebied te wonen, en om het echte grote bos zo dichtbij te hebben! We missen ‘ons bos’ in Dieren maar wat we hier hebben, maakt erg veel goed! En het gemis van ons oude stekkie wordt elke dag minder.

#nieuwthuismaken #geboortegrond #thuisstad

Bij het Heumensoord ligt ook de heemtuin Malden. Een prachtig stukje natuurgebied dat door liefhebbers wordt ontwikkeld en waar je een ‘leertuin’ hebt en een soort van arboretum. Gaan we gauw wat uitgebreider doorheen. Dinsdag staat op de planning om terug te gaan die kant op, en dan te lunchen bij een plekkie dat we al kennen en een super plek vinden: Zweef inn. Dat gebied, en die plek, dat wordt wel een beetje ‘onze plek’, ha!
We zeiden al tegen elkaar dat wij waarschijnlijk meer in de zuid-oostelijke omgeving van Nijmegen zullen rondhangen -Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Groesbeek, Malden, Molenhoek-Mook- dan dat we heel vaak IN de buzz van de stad zullen zijn. Zoals ik een tijdje terug al schreef: lekker uit eten in de stad, daar verheugen we ons op. We gaan op mijn verjaardag happen met vrienden bij In de Kazerne op het Limos terrein en Witlof staat ook hoog op het verlanglijstje. En ja, koffieleuten bij ‘ons tentje’ Philipse, daar kun je mij elke dag wel op trakteren.
Lunchen bij Wunderkammer, even snuffelen bij DejaVu en kaas halen bij De Wit: worden we hier ook erg blij van. Maar wij blijven tiepjes die het liefst lekker de luwte opzoeken en omringd zijn door bomen en natuur. Neemt niet weg dat wij zeker regelmatig even in het centrum mijn oude vertrouwde stad zullen rondhangen. We wonen natuurlijk IN de stad, maar niet in het centrum (gelukkig).

Anyway. Tijd om af te ronden.
Je leest: het stof van de verhuishectiek is aan het neerdalen, wij hebben een heerlijk leefbaar huis dat we elke dag lekkerder maken, we ontdekken ‘nieuwe oude vertrouwde natuur’, het moment om weer wat projecten op te pakken komt weer in beeld en we landen meer en meer. En dat vind ik fijn!

Wij gaan weekend vieren. Klusjes doen en ook wat blije dingen zoals bloemen halen, noten, lekkere kaas en andere dingetjes. Heerlijk soep maken en pannenkoeken bakken, lekker lang in bad. Ook Freek Frummel gaat in bad vanavond, die mag wel weer even worden opgefrist en vindt het heerlijk, spatteren en spetteren!.

Foto bovenaan: de barones voelde zich meteen thuis op dit plekje. Als de zon schijnt, krijgt ze ‘s avonds een snufje gouden gloed en dat doet haar goed.

Vanuit thuisstad Nijmegen: fijn weekend, tot maandag.
Kiki